Pred 1200 gledatelja Lonja i Dubrava odigrali bez pogodaka

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 25. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

LONJA-DUBRAVA 0:0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 1200.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad). Pomoćnici: Dario Aščić (Velika Gorica) i Ivan Batušić (Jastrebarsko).

Delegat: Stjepan Pajač (Sveti Ivan Zelina).

LONJA: Bagarić, Solarić, (od 60. Topalović), Severec, (od 76.M. Forgač), Tandara, (od 46. Pavlić), Ivoš, Ćosić, K. Forgač, Aljinović, Puhin, (od 89. Delija), Babić, Fluka.

Trener: Igor Maksimović.

DUBRAVA: A. Banović, Janjić, Kotoraš, Bradić, D. Banović, (od 67. Matejak), Belić, Beljan, Kovačko, (od 80. Erić), Batarilo Ćerdić, (od 62. Novosel), Čičak, Štajdohar.

TRENER: Stjepan Babić.

IGRAČ UTAKMICE: Alen Banović.

Pred oko 1200 gledatelja na Gradskom stadionu Vrbovec odigrana je ključna utakmica ovogodišnjeg prvenstva između prvoplasirane Lonje i drugoplasirane Dubrave. Bio je to derbi koji je odlučivao o novom prvaku u 1. ŽNL Istok u sezoni 2023./24. u kojem je Lonja trebala osvojiti sva tri boda dok je Dubravi bio dovoljan i bod. Zbog prevelikog značaja za obje momčadi nije bilo neke ljepote nego se igralo čvrsto, beskompromisno, s puno duela i prekršaja. Već dugo neviđena sportska i navijačka atmosfera kojoj su posebnu draž davali navijači Dubrave, kako bučnim navijanjem tako i bakljadom. Bio je to navijački dekor za pamćenje jer se okupio rekordan broj gledatelja ne samo iz Dubrave i Lonjice nego i iz šireg vrbovečkog kraja i okolice.

U prvom poluvremenu tempo igre je bio na zavidnoj visini, ali nije bilo izglednih prilika niti na jednoj strani već suigrači ugrožavali protivnička vrata s udarcima s poludistance. Uglavnom se igra odvijala između dva kaznena prostora te je bilo puno prekida i igračkih tenzija. U 42. minuti Aljinović je snažno pucao s 20-tak m, a vratar Alen Banović krajnjim naporom obranio udarac.

U drugom poluvremenu pao je tempo utakmice, ali je i dalje bilo borbeno, čvrsto i požrtvovno. Dubrava se orijentirala na obranu i nije dozvoljavala domaćim igračima ozbiljnije prijetnje. U 70. minuti je bila najveća šansa za Lonju kada je Fluka probio po desnoj strani i potom silovito tukao s 10-tak m, ali je Alen Banović bravurozno obranio udarac i loptu skrenuo u korner. Kako se bližio kraj utakmice Lonja je u svojim nastojanjima da postigne pogodak ve više otvarala prostora za gostujuće kontranapade. Dubrava je u 77. minuti izvela napad po desnoj strani kojeg je završio Bradić s 10 m udarcem pored lijeve vratnice. Gosti su imali najveću prigodu u 85. minuti da riješe utakmicu jer je Novosel pobjegao svojim čuvarima po lijevoj strani i dodao loptu Bradiću kojem je Bagarić s 3 m čudesno obranio udarac. U samom finišu bili su uzaludni domaći pokušaji ubacivanja dugih lopti koje je sve otklonila beskompromisna gostujuća obrana. Na kraju je derbi između Lonje i Dubrave završio rezultatom 0:0 koji je Dubravcima širom otvorio vrata prema osvajanju titule. Dok je kod igrača i navijača Dubrave zavladala delirična atmosfera, nogometaše i navijače Lonje je obuzela velika tuga i žalost. Lonja nije odigrala pravu utakmicu jer je bilo previše grča u njihovoj igri dok je Dubrava bila fokusirana na obranu svojih vrata, a u samoj utakmici mogla osvojiti i sva tri boda. Kod Lonje nije bilo iskazanog sportskog rizika zbog čega najbolji napad lige nije odigrao na očekivanoj razini pa je Dubrava znalački neutralizirala domaće prijetnje. Dubrava u zadnjem 26. kolu dočekuje Croatiju i s očekivanom pobjedom protiv gostiju iz Nove Kapela osvaja prvenstvo, dok je Lonja slobodna.

Sudac Matija Spudić je dodijelio 12 opomena. Kod domaćina su požutjeli: Matija Puhin, Danijel Solarić, Karlo Severec, Ivan Marko Ivoš, Mihael-Nikola Forgač, Davor  Pavlić, Mario Ćosić i Matija Delija, a kod gostiju Filip Belić, Jurica Novosel, Daniel Štajdohar i Marko Kotoraš. Sudačka trojka na čelu sa Spurićem je doživjela dosta prigovora kod domaćih igrača i izraženog negodovanja kod domaćih gledatelja jer je s lakoćom puno više dosuđivala prekršaje za goste dok se istog kriterija nije držala i na strani domaćina. Međutim, Spudić i pomoćnici Aščić i Batušić nisu utjecali na rezultat u jednoj uzavreloj navijačkoj atmosferi i pred rekordnim brojem gledatelja.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime