Poznati datumi prve pričesti i krizme u Vrbovcu

1
Komunalac add

Pandemija koronavirusa COVID-19 na čekanje je stavila brojne aktivnosti uobičajene u našoj svakodnevici. Tako su u cijeloj zemlji odgođene prve pričesti i krizme. Međutim, s popuštanjem strogih epidemioloških mjera, omogućeno je održavanje ova dva sakramenta, naravno uz suglasnot svih roditelja. Vrbovečki župnik vlč. Zoran Grgić sinoć je održao roditeljske sastanke s roditeljima vrbovečkih prvopričesnika i krizmanika te su dogovoreni novi termini. U župi Sv. Vida Vrbovec krizma će se održati 13. lipnja, a prva pričest 14. lipnja.

Iz vrbovečke župe također javljaju kako je zaručnički tečaj planiran u drugoj polovici lipnja.

Prvu pričest primaju učenici trećih razreda osnovnih škola. Nakon završene priprave, po prvi puta, pristupaju sakramentu pomirenja (ispovijedi), a nakon toga svečano, u nedjeljnom euharistijskom slavlju, primaju svoju prvu sv. pričest.

Sakrament Potvrde ili Krizme je sakrament kojim krizmanik ulazi u „svijet odraslih“ u vjeri. Najčešće ga primaju mladi u 8. razredu osnovne škole ili u prvom razredu srednje škole. Potvrda, kao što i samo ime govori, je sakrament kojim osoba potvrđuje svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi. Krizmu obično dodjeljuje biskup.

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime