Poziv na besplatno sudjelovanje na Reviji vina Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Ovogodišnja, treća po redu Revija najboljih vina Zagrebačke županije, održat će se u četvrtak, 12. ožujka 2020. godine u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb (Ulica Izidora Kršnjavog 1, Zagreb) od 13:00 do 19:00 sati.

Prilika je to da se najbolji vinari s područja Zagrebačke županije okupe na jednom mjestu te predstave enolozima, ugostiteljima, hotelijerima, turističkim djelatnicima i ljubiteljima vina svojim kvalitetnim vinima te na taj način promoviraju „zeleni zagrebački prsten“ kao iznimnu, vinorodnu regiju.

Sir i vino oduvijek su išli „ruku pod ruku“ stoga će na ovoj manifestaciji svoje sirevi imati priliku predstaviti i sirari s područja Zagrebačke županije.

Iz tog razloga, Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane vinare i sirare sa svog područja da se prijave na sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj enološkoj manifestaciji. Za prijavu je dovoljno ispuniti prijavni obrazac te ga poslati na e-mail adresu: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr najkasnije do 26. veljače 2020. godine.

Prijavni obrazac za vinare dostupan je ovdje, a za sirare ovdje.

Svima koji se prijave Zagrebačka županija, kao organizator 3. Revije najboljih vina Zagrebačke županije, osigurava izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje. Vinari se pritom obvezuju da će prezentirati i promovirati isključivo svoja vina koja su proizvedena na području Zagrebačke županije i koja se nalaze u prometu u vinskoj butelji (0,75 litara ili manjoj).

Inače, Zagrebačka je županija sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom vrhu Republike Hrvatske prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata. Među najuspješnijim projektima posebno se izdvajaju županijske robne marke – poput Kraljevine Zeline i Portugizca Plešivice, projekt promocije vina s Vinskom kraljicom koja se u Županiji kontinuirano kruni od 2003. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime