Povrlišek: Ne palite vuzmice i ne okupljajte se u većem broju!

0
Komunalac add

Nekontrolirano spaljivanje korova i biljnog otpada često je uzrok izbijanja požara. Vatrogasci ponovo apeliraju na građane da se biljni otpad ne spaljuje već kompostira. Upozorenje građanima uputio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek.

Povrlišek navodi kako u zadnje vrijeme imamo povećan broj požara kako na priobalju tako i kod nas te stoga naglašava – Postoji nekoliko mjera i odluka temeljem kojih se spaljivanje zabranjuje. Postoji Odluka o agrotehničkim mjerama Grada Vrbovca kojom se zabranjuje paljenje korova i trave, postoji i Odluka Hrvatske vatrogasne zajednice o zabrani paljenja vatre na otvorenom prostoru bez odobrenja i suglasnosti nadležnog DVD-a. Također, postoji Odluka Stožera civilne zaštite o zabrani okupljanja i zadržavanja na jednom mjestu – ističe Povrlišek.

S obzirom da se bliži blagdan Uskrsa kada se tradicionalno pali „vuzmica“ , vatrogasci također apeliraju na građane da ih ne pale – Nemojte se okupljati u većem broju, nemojte raditi nešto što nije dozvoljeno i što je zabranjeno donesenim odlukama i mjerama – rekao je Povrlišek.

Podsjetimo, ukoliko primijetite požar, nazovite vatrogasce na broj 193, Centar 112 ili policiju na 192. Za neodgovorno ponašanje kojim se izazove požar predviđene su visoke kazne.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime