Povodom sv. Florijana župan Kožić primio izaslanstvo VZZŽ

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Povodom obilježavanja blagdana svetog Florijana, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić jučer je primio izaslanstvo Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije na čelu s predsjednikom Stjepanom Ptičekom i zapovjednikom Josipom Novoselom.

Župan Kožić čestitao je blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi na području Zagrebačke županije i cijele Republike Hrvatske. Uputio je podršku vodstvu Vatrogasne zajednice, za koju je kazao kako izvrsno obavlja svoj posao te naglasio kako o vatrogascima uvijek govori s velikim ponosom jer su uvijek tu za žitelje Županije.

Trudimo se maksimalno vas financijski podržati jer bez kvalitetne opreme vaš posao je nemoguće dobro obavljati – rekao je Kožić poručivši kako je Zagrebačka županija u proračunu ove godine za vatrogastvo izdvojila najveći iznos do sada 3,9 milijuna kuna. Ovom iznosu treba dodati i sredstva koja sami DVD-ovi povlače putem natječaja.

Zapovjednik VZZŽ Josip Novosel kazao je kako su vatrogasci spremni za sezonu te da će i ove godine pripomoći kolegama u priobalju. Inače, VZZŽ s 18.500 vatrogasaca i 6000 operativaca je najmnogobrojnija zajednica u RH.

Novosel je spomenuo i skoru dodjelu nagrada za likovne i literarne radove učenicima osnovnih škola na temu vatrogastva, Skupštinu VZZŽ, ali i županijsku vježbu Civilne zaštite koja će se održati 8. lipnja u Zaprešiću.

Čestitkama u povodu blagdana svetog Florijana pridružio se i predsjednik VZZŽ Stjepan Ptiček koji je rekao kako su prihodi zajednice prije 15-tak godina iznosili svega 1,2 milijuna kuna, a danas su se popeli na 4,4 milijuna kuna.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime