Povijesni projekt – pitka i sigurna voda za sve stanovnike vrbovečkog kraja

0
Komunalac add

Podsjećamo, u petak je u Vrbovcu potpisan povijesni ugovor vrijedan 227.359.096,44 kn bez PDV-a, u okviru više od 707 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“, kojim će nakon skoro 50 godina pripreme gotovo 5.000 kućanstava dobiti sigurnu pitku vodu, civilizacijsku tekovinu 21. stoljeća.

Svi potpisnici ugovora, načelnici općina Gradec, Dubrava, Preseka, Rakovec i Farkaševac te gradonačelnik Vrbovca poručili su da je ovo najveći projekt koji se provodi na vrbovečkom području.

Trenutno postoji 3.000 priključaka, pa ovo predstavlja značajno povećanje, poručio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije d.o.o. Tomislav Masten. -Postoje jedinice lokalne samouprave koje nisu uopće spojene na vodoopskrbnu mrežu, poput općina Farkaševac i Preseka, gdje će ljudi konačno dobiti uvjete 21. stoljeća – istaknuo je.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj naglasio je kako vrbovečki kraj po prvi put dobiva svoje vodocrpilište te će kapaciteti biti dostatni za čitavo područje. –Ovo je povijesni dan. Skoro 50 godina pripreme završava ovim potpisima. Pola područja Vrbovca je bez vode, pa je ovo velika stvar za stanovnike okolnih sela koji će dobiti kvalitetnu i sigurnu pitku vodu i vodoopskrbni sustav – rekao je Kralj.

Načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić naglasio je kako je ovo njihova stoljetna želja. –Naša općina nema niti metra vodovoda, tako da je ovo zaista vrijedan projekt kojeg smo jedva dočekali i veselimo se završetku izgradnje 2023. godine – poručio je Draganić, a njegovo zadovoljstvo dijeli i načelnik općine Preseka Nikola Kožar. –Zahvaljujem svima na realizaciji ovog projekta kojim će u Preseku konačno doći pitka voda, a naši će stanovnici moći razvijati svoja gospodarstva -rekao je Kožar.

Načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša istaknuo je kako je ovo najvažniji projekt u povijesti općine Dubrava. –Za našu općinu ovo znači izgradnju 53 kilometra nove vodoopskrbne mreže, što je iznimno važno za 5.000 stanovnika u 27 naselja naše općine – poručio je.

Načelnica općine Rakovec Brankica Benc istaknula je kako će ovaj projekt podići standard stanovnika. –Projekt će omogućiti i nova ulaganja te potaknuti gospodarstvo cijele općine – smatra Benc. Da će ovaj projekt puno značiti i za budući razvoj općine Gradec slaže se i zamjenik načelnice općine Gradec Admir Smajlović. –Za razliku od susjednih općina dobar dio našeg područja pokriven je vodovodom, no opet jedan je dio ostao nepokriven tako da je ovaj projekt od izuzetnog značaja za mgući daljnji razvoj industrije – rekao je Smajlović.

Radovi bi trebali krenuti kroz dva mjeseca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime