Povećanje iznosa za stručno osposobljavanje

0
Komunalac add

Od 1. siječnja 2015. godine povećava se iznos novčane pomoći za osobe uključene u mjeru stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Naime, proteklog mjeseca Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o povećanju iznosa za stručno osposobljavanje, koje će se osim sredstvima iz državnog proračuna, dijelom financirati i iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Tako će od početka sljedeće godine visina novčane pomoći za nezaposlenu osobu uključenu na stručno osposobljavanje  iznositi 2.400,00 kuna mjesečno. 

Povećanje iznosa novčane pomoći odnosi se i na još uvijek aktivne osobe u mjeri stručnog osposobljavanje.

Inače, sve zainteresirane nezaposlene osobe bez obzira u koju dobnu skupinu pripadaju, a prijavljene su u evidenciju Zavoda najmanje 30 dana i nemaju više od godinu dana radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale bez obzira na ukupno stečeni staž, imaju mogućnost uključiti se u mjeru stručnog osposobljavanja.
Stručno osposobljavanje je dobrovoljna mjera i nezaposlena osoba može odbiti osposobljavanje ili prekinuti već započeto osposobljavanje bez financijskih posljedica te bez gubitka statusa nezaposlene osobe – objašnjavaju u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. 
Nezaposlena osoba koju je Hrvatski zavod za zapošljavanje uključio u stručno osposobljavanje, ostvaruje pravo na novčanu pomoć te trošak javnog prijevoza, u maksimalnom iznosu od 1.000 kuna.
 

A.P.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime