POU Vrbovec – program događanja u veljači

0
Komunalac add

U petak, 1. veljače Pučko otvoreno učilište Vrbovec tradicionalno se pridružuje obilježavanju manifestacije “Noć muzeja”. U Vrbovcu će se od 18 sati moći razgledati stalni postav Muzejske zbirke u dvorcu Patačić.

U Maloj galeriji bit će postavljena prostorna instalacija Ivane Ožetski pod nazivom „Ples sjena”. – Na ulicama gradova, na digitalnim zaslonima prikazuju se svijetle sjene koje nam stalno nešto poručuju, na nešto nas nagovaraju, sugeriraju nam stvarnost.Na filmskom platnu, tv ekranima, tabletima i mobitelimau tisućama suvremenih platonskih pećina žive svijetle sjene sa kojima se poistovjećujemo, koje varaju naša okulocentristička osjetila, žive život umjesto nas is vremenom postaju naša istina.Te virtualne obojane sjene redovni sustanovnici našeg svijeta i prikazuju nam se kao iluzije osjetilnih stvari, proglašavaju stara vjerovanja zabludama, stvarajući nove, a da toga nismo svjesni – opisuje ukratko svoju izložbu autorica Ožetski.

Također u “Noći muzeja” od 21 sat u dvorani učilišta bit će prikazan film „Nespojivi“. Ulaz na projekciju je besplatan, međutim zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, zainteresirani mogu svakim radnim danom u učilištu rezervirati svoje besplatne karte.

Program događanja nastavlja se u četvrtak, 14. veljače izložbom radova Miroslava Barića i Mladena Kefelje pod nazivom „Maske“ u Maloj galeriji učilišta od 19 sati. U ponedjeljak, 18. veljače povodom Dana Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, u dvorani učilišta od 19 sati gostuje kazalište Luda kuća s predstavom „Idemo uživo“. Subota, 23. veljače rezervirana je za stand up komediju Vlatka Štampara od 20.30 sati.

Inače, u veljači je otvoreno i kino u Vrbovcu. U subotu, 2. veljače u 18:00 sati igra film “Kako izdresirati zmaja 3”. Istog datuma u 20:00 sati pogledajte film “Kako uloviti neženju?”. Ljubitelji Transformersa uživat će u filmu “Bumblebee” kojeg ćete moći vidjeti 9. veljače od 18:00 sati, a u 20:00 sati igrat će film “Serenity”. U subotu, 16. veljače u 18:00 sati prikazuje se “Mary Poppins”, a u 20:00 sati film “Hladna osveta”. U subotu 23. veljače u 18:00 sati igra “Lego film 2”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime