POU Vrbovec – program događanja u svibnju

0
Komunalac add

Stigao je novi program događanja u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec za mjesec svibanj.

Od 2. do 18. svibnja u Maloj galeriji otvorena je izložba „Muzejska kuhinja“ autorica Sanje Prijatelj i Mirjane Ivanušić. Ovom se izložbom Pučko otvoreno učilište Vrbovec prvi put uključilo u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja. U Hrvatskoj se taj dan obilježava 24. put jednomjesečnom akcijom od 18. travnja do 18. svibnja s temom prehrana. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 18. svibnja u terminu od 9 do 19 sati uz prethodnu najavu u Učilištu. Izložba govori o tradicijskoj kuhinji i predstavljena je na 12 panoa kroz tekstove o namirnicama, posuđu, juhama, kolačima, slasticama i slično. Jela na fotografijama pripremale su članice 14 udruga žena s vrbovečkog područja.

I ovog mjeseca nastavljaju se kino projekcije subotom. Tako su 4. svibnja na repertoaru dva nova filma: crtani film „Patke za nemoguće zadatke“ u 18 sati te igrani film „Hellboy“ u 20 sati. U subotu 11. svibnja možete pogledati crtani film „Ugly Dolls“ u 18 sati te „Stanlio i Olio“ u 20 sati. Nakon toga, 18. svibnja prikazuje se crtani film „Pikachu“ te igrani film „Prevarantice“. Posljednje subote u ovom mjesecu, 25. svibnja, na repertoaru je crtani film „Aladdin“ u 18 sati te „Stand up Marka Dejanovića“  u 20.30 sati.

Povodom Dana Europe, u četvrtak 9. svibnja, na Trgu Petra Zrinskog održat će se glazbeno-plesni program „Svi smo mi Europa“ koji počinje u 10 sati. Istoga dana, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, održat će se Koncert maturanata Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Zagreb s početkom u 18 sati.

Filatelistička izložba mr. Stjepana Zdenka Brezarića „Dvorci Hrvatske na razglednicama i markama“ planirana je za 20. svibnja. Ova je izložba organizirana u povodu izlaska marke sa slikom Lovrečina grada. Održat će se u Maloj galeriji s početkom u 19 sati.

Bogat program događanja za mjesec svibanj završit će Kino matinejom, u srijedu 29. svibnja u 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime