POU Vrbovec – otvoreni autoškola i muzejska zbirka

0
Komunalac add

U sklopu popuštanja mjera zaštite od COVIDA-19 koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, od ponedjeljka 11. svibnja 2020. godine vrata autoškole otvorilo je i Pučko otvoreno učilište Vrbovec.

Gostujući u programu Radio Vrbovca, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec Sanja Prijatelj rekla je kako u radu autoškole slijede upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. – Imamo sav potreban dezinfekcijski materijal. Kandidati i instruktori mogu, ali i ne moraju imati maske, imamo gelove za čišćenje ruku, a kandidati mogu koristiti i rukavice ukoliko žele. Nakon svake vožnje automobili se dezinficiraju, a instruktori vozilo i provjetre. Zamolili smo naše polaznike autoškole za strpljenje – naglasila je Prijatelj. Predavanja u autoškoli još nisu počela, ali Hrvatski autoklub objavio je da se s ispitima kreće od petka.

Osim autoškole, od ponedjeljka, 4. svibnja za javnost je otvorena i Muzejska zbirka POU Vrbovec u Dvorcu Patačić. Radno vrijeme muzeja za individualne posjete je svakodnevno od ponedjeljak do petka od 9 do 15 sati uz prethodnu najavu. Ravnateljica dodaje da su i na ulazu u muzej postavljena dezinfekcijska sredstva za ruke, a ukoliko se javi grupa zainteresirana za posjet muzeju, organizirat će se ulazak u manjim grupama poštujući razmak između osoba.

Ostali događaji i kulturni programi u POU Vrbovec za sada su na pauzi – što se tiče kino projekcija, najvjerojatnije do jeseni nećemo prikazivati filmove. Možda ćemo organizirati ljetno kino, ali to ovisi o dogovoru s našim osnivačem pa vam ovoga trenutka ne mogu točno reći hoće li toga biti. Mnogo ideja imamo, ali bolje je još pričekati pa iskoristiti neki drugi vid programa, a kada se steknu uvjeti i mi ćemo biti aktivniji – zaključila je Prijatelj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime