Potpredsjednik Bana Jelačića Zdravko Tarandek: Cilj je prvenstvo završiti među 4 vodeće momčadi!

0
Komunalac add

U Banovu je županijski prvoligaš Ban Jelačić započeo s pripremama pred nastupajući proljetni dio u 1. ŽNL istok. Igrački kadar je uglavnom ostao isti, bogatiji za iskustvo više iz proljetnog dijela, koji svojom igračkom kvalitetom spada u sam vrh lige. Međutim, Ban Jelačić je prezimio na 6 mjestu koji je od 13 utakmica pobijedio u 6 navrata, doživio 5 poraza i dva susreta odigrao neriješeno uz gol razliku 23:20.

Na prozivci i prvom treningu pod palicom Marija Švigira odazvalo se 19 igrača. – Pred nama su nova dokazivanja, nove želje i novi ciljevi. Svjesni smo situacije da smo u jesenskom dijelu prosuli 6 bodova. Stoga je pred nama obveza da proljetni dio odigramo za nijansu bolje i kvalitetnije i da prvenstvo završimo među 4 najbolja kluba. U jesenskom dijelu smo se međusobno dobro upoznali te stoga vjerujem u napredak u igri te da u Banovu više ne gubimo bodove. Ipak ključ rezultatskog uspjeha su redoviti treninzi i ozbiljnost prema utakmicama i drugim klupskim obvezama. Svi imate priliku da se izborite u prvu jedanaestoricu i da dokažete da ste u igračkoj formi – rekao je Švigir.

O ambicijama i ciljevima Bana Jelačića u proljetnom dijelu izvijestio je potpredsjednik Zdravko Tarandek. – Prozivka pionira izvršena je 13. veljače 2020. godine. S pionirima je trener Saša Uremović odradio trening na kojem je bilo nazočno 23 pionira, što nas čini izrazito zadovoljnim radi broja djece. Počele su i pripreme seniora 13. veljače s kojima je bio održan kratki sastanak kako bi im se prezentirali ciljevi za proljetni dio sezone. Trener Mario Švigir se u dogovoru s Upravom kluba složio da je proljetni cilj biti u top 4 ekipe u ligi. Sastanku i treningu nazočilo je 19 igrača, dok su ostala četvorica izostala zbog opravdanih razloga. Trenirat će se 2 puta tjedno na terenu u Banovu, te jednom u dvorani Basic Gym One Vrbovec za prevenciju od ozljeda – istaknuo je Tarandek.

Na sastanku Uprave dogovoreno je da se intenzivno radi na treninzima limača, pionira i seniora te da je cilj oformiti juniorsku kategoriju za jesenski dio. – Uz investiciju rasvjete koju smo realizirali prije 2 godine, radimo na nama još uvijek nedostižnom projektu glede financija navodnjavanja terena. Veliki problem imamo preko ljetnih perioda na igralištu zbog suša, a svakako je opterećenje na igralište i svakodnevno treniranje. Dobiven je i projektni nacrt za klupsku zgradu na kojem smo imali nekoliko sitnih korekcija te je to u završnom procesu – dodaje Tarandek.

U zimskom roku u klub je jedino stigao Leo Valdec iz Rakovca, dok više u sastavu nema Mislava Martinjaka, Matea i Maria Šalamuna, a Ivan Franjić je ozlijeđen. Ban Jelačić računa na sljedeće igrače u proljetnom dijelu: Anto Aračić, Matija Benedik, Renato Brleković, Antonio Jurić, Dino Juričić, Tomislav Hajak, Matej Hren, Matija Kramar, Marko Mikulić, Hrvoje Medverec, braća Dario i Saša Uremović. Matej Petrak, Matija Pušić, braća Ivan i Vilim Ronjak, braća Denis i Domagoj Škrinjar, Danijel Šušak, Darko, Dražen i Zdravko Tarandek i Matija Trošić.

Ban Jelačić će u pripremnom razdoblju odigrati slijedeće utakmice: 20. veljače Hrvatski bojovnik (Mokrice Miholečke), 27. veljače Žabnica, 5. ožujka kup utakmica, a generalka je 13. ožujka protiv Ostrne.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime