Potpisani ugovori o sufinanciranju Škole plivanja u Nerezinama

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek te načelnici općina Dubrava, Farakaševac, Preseka, Rakovec, Gradec i Kloštar Ivanić danas su s direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Markom Beloševićem potpisali ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama. Sezona bi trebala početi već 16. lipnja, desetak dana ranije nego prošle godine, a planirano trajanje sezone je do sredine rujna. Uz sufinanciranje, cijena škole plivanja po učeniku je tisuću kuna.

Sada dva grada i šest općina svoju djecu šalje u Nerezine, a uz vrtićku smjenu Gradsko odmaralište popunit će sedam termina (70 dana) škole plivanja.

Drago mi je što treću godinu zaredom potpisujemo ugovore o sufinanciranju škole plivanja i što nas je sve više. Gradski objekti Vrbovec do sada su, uz pomoć Grada Vrbovca, u Gradsko odmaralište Nerezine uložili preko milijun kuna te se konačno možemo pohvaliti dobrim standardom u odmaralištu – uvodno je rekao direktor tvrtke Gradski objekti Vrbovec Marko Belošević. – To su prepoznali u Gradu Zlataru i Općini Kloštar Ivanić te sam sretan što ćemo ove godine ugostiti i djecu s njihovog područja. Sve je spremno i veselim se novoj sezoni u našem odmaralištu – zaključio je Belošević.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj istaknuo je kako je svih pet okolnih općina od početka podržavalo projekt ponovnog pokretanja odmarališta u Nerezinama.

Svima vam se zahvaljujem na tome što ulažete u naše zajedničke projekte, jer mislim da Nerezine pripadaju svima nama. Ove godine su nam se pridružili Zlatar i Kloštar Ivanić pa će i njihova djeca uživati u čarima odmarališta u Nerezinama te se nadama da će ova suradnja trajati još mnogo godina – rekao je gradonačelnik Kralj te dodao kako je sada priča oko Nerezina zaokružena, jer više nema slobodnih termina u vremenu kada su djeca na praznicima.

Preostaje nam još da popunimo dio rujna, ali možemo reći da nam je odmaralište ljeti puno – zaključio je gradonačelnik Vrbovca.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec naglasila je kako se raduje još jednoj sezoni ljetovanja u Gradskom odmaralištu Nerezine. – Naša djeca prošle su se godine s ljetovanja vratila s lijepim uspomenama, svi su bili sretni i zadovoljni. Ovo je prekrasan projekt i svaka čast vama koji ste ga pokrenuli – zaključila je načelnica Ambrušec.

Zadovoljstvo nastavkom suradnje izrazio je i načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić. – Cijela naša zajednica zadovoljna je funkcioniranjem Nerezina. Nadam se da ćete i dalje raditi na poboljšanju ponude u odmaralištu – rekao je načelnik Draganić te pohvalio inicijatore projekta ponovnog pokretanja Nerezina.

Načelnik Općine Dubrava rekao je kako mu je drago što su se ovogodišnjem potpisivanju ugovora o sufinanciranju škole plivanja pridružili Grad Zlatar i Općina Kloštar Ivanić. – Nadam se da će se i njihova djeca ove godine veseliti u Nerezinama. Sretan sam jer Općina Dubrava podupire odlazak vrtićanaca i školaraca u Nerezine – zaključio je načelnik Okroša.

Općina Rakovec niz godina uključena je u projekt sufinanciranja škole plivanja za školarce. – Drago mi je što su se i druge lokalne samouprave uključile u ovaj sjajan projekt, koji je primjer brige lokalne samouprave o djeci – rekla je načelnica Benc.

Načelnik Općine Preseka Nikola Kožar zahvalan je na ponovnom otvaranju odmarališta u Nerezinama. – Neka djeca na ovaj način prvi put vide more, ovo je zaista hvalevrijedna priča, u koju treba i dalje ulagati – zaključio je načelnik Kožar.

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović rekao je kako se nada da će danas sklopljena suradnja potrajati i za naredne generacije. – Nakon što smo obišli odmaralište, odlučili smo da ćemo djecu s našeg područja poslati u školu plivanja, a nadam se da ćemo dobru suradnju nastaviti i na drugim projektima – istaknuo je načelnik Filipović.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek izrazila je zadovoljstvo što sada i djeca iz Krapinsko-zagorske županije mogu korisiti vrbovečko odmaralište.

To nam puno znači jer smo prije dvije godine u Gradu Zlataru ponovno pokrenuli školu plivanja i odlazak djece u toplice. Međutim ovo je nova prilika te su roditelji odlično reagirali kada smo im ponudili mogućnost desetodnevnog ljetovanja djece na Malom Lošinju – pojasnila je gradonačelnica Zlatara te dodala kako je današnje potpisivanje ugovora o sufinanciranju škole plivanja rezultat stalne suradnje među čelnicima jedinica lokalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj.

Na današnjem potpisivanju bili su i ravnatelji vrbovečkih osnovnih škola Žarko Popović i Edina Operta, koji su također potvrdili da se svake godine radi na poboljšanju ponude u vrbovečkom odmaralištu. – Briga o djeci je na visokoj razini, reakcije djece i roditelja su pozitivne – dodala je ravnateljica II. OŠ Vrbovec Edina Operta.

Inače, cijene ljetovanja su iste kao i prošle godine:

  • djeca predškolske dobi 1.700 kn
  • odrasli 2.100 kn
  • obiteljski popust: svako drugo dijete 75 posto cijene, a treće i svako sljedeće 50 posto cijene

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime