Potpisani ugovori o sufinanciranju Škole plivanja u Nerezinama

0
Komunalac add

Danas su, u maloj vijećnici Grada Vrbovca, potpisani ugovori o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama. Direktor tvrtke Gradski objekti Vrbovec Marko Dubravec ugovore je potpisao s gradonačelnikom Denisom Kraljem, gradonačelnicom Zlatara Jasenkom Auguštan-Pentek, načelnicom Općine Mače Mladenkom Mikulec Šimunec, načelnikom Općine Preseka Martinom Martićem, načelnicom Općine Rakovec Brankicom Benc, načelnikom Općine Farkaševac Matijom Copakom, načelnicom Općine Gradec Ljubicom Ambrušec i ispred Općine Dubrava Antom Grizeljom.

Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević, direktor Gradskih objekata Marko Dubravec, ravnatelj OŠ Krunoslava Kutena Žarko Popović, ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta te zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je da mu je zadovoljstvo što se ponovno potpisuju ugovori sufinanciranja Nerezina. – Od prvog dana imamo potpunu podršku naših općina. Hvala Gradu Zlataru i Općini Mače što su i ove godine s nama. Imamo upite i od drugih jedinica lokalne samouprave, ali nažalost mjesta više nema u školi plivanja, jedino ima mjesta u programu škola u prirodi, gdje računamo da će se sljedeće godine pridružiti i Općina Brckovljani. Još jednom hvala svima. Mogu reći, kao roditelj, da su i moja djeca također prošle godine bila u Nerezinama i uživala te su doma donijeli samo lijepe uspomene. To je potvrda da svi mi radimo dobar posao za našu djecu – rekao je Kralj.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek također je izrazila zadovoljstvo što ponovo potpisuje ugovor o sufinanciranju škole plivanja. – Zahvaljujemo se Gradu Vrbovcu s kojim smo u početku započeli suradnju, ali isto tako i s Gradskim objektima Vrbovec da je Zlatar ušao u tu suradnju. Što je veselje za naše dvije osnovne škole kao i za roditelje. Svakako nam je želja dugi niz godina i dalje biti sudionik projekta i suradnje s Vrbovcem i Gradskim objektima – istaknula je.

Inače, iznos za školu plivanja uz 50% sufinanciranja je 165 eura te 100 eura za školu u prirodi. Ove godine sezona u Nerezinama kreće s vrtićancima 19. lipnja. Prije toga, od 12. do 16. lipnja traje program škole u prirodi.

Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec naglasila je da se Općina Mače po drugi put uključuje u projekt škole u prirodi u Nerezinama. – Sudjelujemo u ovom programu svake dvije godine. Budući da smo mala škola, mala općina imamo dvije škole, osnovnu i područnu pa čekamo konkretan broj učenika i svake dvije godine ulazimo u ovaj program. To je odlična prilika naše djece da odu na more, nauče nešto kroz školu u prirodi, ujedno proplivaju te se ova suradnja svakako planira nastaviti i u daljnjim godinama – poručila je.

Načelnik Općine Preseka Martin Martić naglasio je kako općina od samog početka sudjeluje u ovom projektu. – Iznimno mi je drago da i ove godine nastavljamo tradiciju da Općina Preseka, odnosno djeca koja pohađaju našu područnu školu nastavljaju pohađati školu plivanja u Nerezinama. Mi kao općina ćemo i ove godine i sljedeće i nadam se općenito u narednim godinama sufinancirati ovaj projekt – rekao je Martić.

Načelnica Općine Rakovec Brankica Benc također je iskazala zadovoljstvo da i ove godine potpisuje ugovore o školi plivanja. – Učenici četvrtog razreda naše područne škole pohađat će desetodnevnu školu plivanja. Većina nas koji danas potpisujemo ove ugovore je bila u školi plivanja u Nerezinama i drago mi je što će i naši učenici proći ovo predivno iskustvo i druženje. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u organiziranju ovog hvalevrijednog projekta – istaknula je.

Drago mi je što smo se danas okupili kako bi nastavili tradiciju vrijedna sjećanja i sklapanja prijateljstava baš u školi plivanja u Nerezinama. Općina Farkaševac će i dalje sudjelovati u ovom projektu i sljedećih godina. Mislim da je to nešto što djeca trebaju iskusiti – naglasio je načelnik Općine Farkaševac Matija Copak.

Drago mi je što ponovo potpisujemo ugovor o sufinanciranju škole plivanja. Mi to radimo svake druge godine. Također mi je drago što na ovaj način omogućujemo roditeljima, odnosno djeci da uživaju u čarima Nerezina jer i mi smo nekada kao djeca tamo boravili i naučili plivati. Zaista hvalevrijedan projekt, zahvaljuemo Gradu Vrbovcu te želimo da taj projekt traje i u budućnosti – istaknula je načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec.

Ispred Općine Dubrava potpisivanju ugovora prisustvovao je Ante Grizelj. – Ovo je zaista lijepi trenutak potvrde kompaktnosti i suradnje više jedinica lokalne samouprave s našeg područja i drugih županija. To je tradicija koja se nastavlja. Drago nam je da djeca mogu naučiti plivati i steći iskustva druženja, ali i to da se zgrade javne namjene stavljaju u funkciju – poručio je.

Novi direktor Gradskih objekata Vrbovec Marko Dubravec zahvalio je svim gradonačelnicima i načelnicima na suradnji. – Hvala svima što ste došli na potpisivanje ugovora. Nadam se da će buduća suradnja biti kao i do sada i da ćemo uživati ovog ljeta, da će svi naučiti plivati i dobro se zabaviti – kratko je poručio.

Ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta izrazila je zadovoljstvo što se djeci i ove godine omogućuje škola plivanja. –Izrazit ću zadovoljstvo programom škole plivanja koja je već dugogodišnja. Da je to tako potvrđuje i odaziv svake godine koji je maksimalan. Zahvaljujem Gradu, ali i svima vama načelnicima na financijskoj podršci koja je potrebna roditeljima da se u velikom broju odazovu. Osim same škole plivanja, period od deset dana uključuje i druženje, sport, ples, kreativne radionice, dakle cjelodnevni sadržaj za djecu. Stoga nam je zaista drago da je ova priča nastavljena – rekla je Operta.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime