Potpisani ugovori o sufinanciranju Škole plivanja u Nerezinama

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, načelnik Općine Preseka Martin Martić i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, danas su, u maloj vijećnici Grada Vrbovca potpisali ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević, direktor Gradskih objekata Vrbovec Hrvoje Radin, ravnatelj OŠ Krunoslava Kutena Žarko Popović, ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta te zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je kako je već 5 godina prošlo otkako su ponovo pokrenuli odlazak djece u odmaralište u Nerezine. – Zahvaljujem se općinama koje su uz nas od prvog dana. Svi smo mi odmarali u Nerezinama kao klinci te svi imamo lijepe uspomene na to. Jako sam sretan što nam se prije tri godine priključio i Zlatar. Ove godine, po prvi put, očekujemo i klince iz Kloštra Ivanića. Vjerujem da će i oni uživati pa stoga hvala i njima što su se odlučili priključiti. Naravno, hvala i ravnateljima koji dobro surađuju s Gradskim objektima te nam pomažu da ova priča ide dalje. Za kraj čestitam zamjeniku Marku Beloševiću koji iz dana u dan organizira sve stvari oko Nerezina, također zahvaljujem i direktoru Radinu koji to sve skupa vodi. Mislim da imamo sjajnu ekipu, na čelu s voditeljem objekta u Nerezinama Zlatkom Mijoljevićem. Mnogo truda stoji iza toga, ali isplati se jer su na kraju svi klinci i gosti koji tamo ljetuju sretni – rekao je Kralj.

Uz sufinanciranje, cijena škole plivanja po učeniku je tisuću kuna. Sezona u Nerezinama ove godine počinje 19. lipnja vrtićkim terminom, rekao je zamjenik gradonačelnika Marko Belošević. – Ove godine trebali bismo bukirati cijelu sezonu škole plivanja od čak 50 dana. Prije škole plivanja imamo vrtićku smjenu gdje svoju djecu šalju vrtići iz područja Grada Vrbovca, Općine Dubrava i prvi put Općine Gradec. Također, krenuli smo i s bookingom za goste u gornjoj zgradi. Do sada smo već prodali oko 900 noćenja. Tako da očekujemo da će i ove godine biti rekordna sezona ispred nas – naglasio je Belošević.

Ove se godine, po prvi put, u sufinanciranje škole plivanja uključila i Općina Kloštar Ivanić. Tako će u Nerezine ići učenici trećih razreda. – Uključujemo se od ove godine u ovu lijepu priču za djecu trećih razreda u Kloštar Ivaniću. Vjerujem da će i naši mali Kloštranci biti zadovoljni Nerezinama. Zahvaljujem gradonačelniku Kralju i njegovom zamjeniku što su nas pozvali na potpisivanje ugovora – istaknuo je načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović.

Načelnik Općine Preseka Martin Martić naglasio je kako općina od samog početka sudjeluje u ovom projektu. – Zahvaljujem gradonačelniku Grada Vrbovca. Naša djeca već niz godina pohađaju školu plivanja te se nadam da će tako ostati i u svim budućim godinama – poručio je Martić.

Direktor Gradskih objekata Vrbovec Hrvoje Radin zahvalio je svim gradonačelnicima i načelnicima na uspješnoj suradnji. – Otkako smo prije pet godina ponovno otvorili Nerezine dosta se uložilo. Tamo nam je ugodno i lijepo. Želim se zahvaliti ravnateljima vrtića i osnovnih škola u Vrbovcu i nadam se da ćemo i dalje nastaviti ugodnu suradnju – rekao je Radin.

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša naglasio je da je Općina Dubrava i proteklih godina sudjelovala u projektu sufinanciranja Škole plivanja u Nerezinama za djecu osnovne škole i vrtića. – Čast mi je i zadovoljstvo biti na potpisivanju ugovora već petu godinu zaredom, da mališani iz Općine Dubrava idu na ljetovanje u Nerezine te prolaze sve ono što je većina od nas prošla u svojoj mladosti.  Otkako se otvorila mogućnost, u odmaralište šaljemo i naše vrtićance koji su već nekoliko godina išli tamo. Radujem se suradnji i u narednim godinama pred nama – istaknuo je Okroša.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan- Pentek izrazila je zadovoljstvo što ponovo potpisuje ugovor o sufinanciranju škole plivanja. – Drago mi je da smo prije tri godine uspjeli dogovoriti međusobnu suradnju te da djeca osnovnih škola s područja Zlatara također mogu deset dana koristiti objekte za školu plivanja i ljetovanje. Roditelji su prezadovoljni uslugama koje se tamo nude i veseli me da će i ovog ljeta naši učenici trećih razreda boraviti tamo – rekla je Auguštan-Pentek.

Ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta izrazila je zadovoljstvo što se djeci i ove godine omogućuje škola plivanja.  – Da su roditelji i djeca zadovoljni vidi se po velikom odazivu svake godine pa tako i ove – kratko je poručila Operta.

Načelnici Općina Gradec, Farkaševac i Rakovec nisu prisustvovali današnjem potpisivanju, ali će ugovore za sufinanciranje škole plivanja potpisati naknadno.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime