Potpisani ugovori o sufinanciranju Škole plivanja u Nerezinama

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, načelnici općina Farakaševac, Preseka, Rakovec, Gradec i Mače te pročelnik upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj danas su s direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Markom Beloševićem potpisali ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama.

Uz sufinanciranje, cijena škole plivanja po učeniku je tisuću kuna. –Prema početnim prijavama imamo pet smjena škole plivanja, ukupno tristotinjak zainteresirane djece. U ime Gradskih objekata mogu izraziti zadovoljstvo da smo i četvrtu godinu u nizu pokrenuli našu sezonu u Nerezinama – uvodno je rekao direktor tvrtke Gradski objekti Vrbovec Marko Belošević.

Gradski objekti su 2018. godine preuzeli upravljanje i brigu o našem odmaralištu u Nerezinama, puno smo uložili. U protekle tri godine preko milijun i petsto tisuća kuna. Smjestili smo oko šesnaest tisuća gostiju u tom periodu. Napravili smo nikad težu sezonu prošle godine s obzirom na pandemiju koronavirusa. Pored naših gradova i općina u okolici Vrbovca, prošle godine nam se pridružio i grad Zlatar, a ove godine i općina Mače sa svojim programom škole u prirodi. Nadam se uspješnoj suradnji, a mi smo i dalje otvoreni za prijave naših građana te se nadam da će nas što više ljudi posjetiti i ove godine – zaključio je Belošević.

Ove se godine školi plivanja pridružila i Općina Mače. U Nerezine će ići četrdesetak djece, učenika trećih i četvrtih razreda.  – Velika mi je čast da danas možemo potpisati ugovor jednog lijepog projekta. Sufinanciramo školu plivanja i školu u prirodi u Nerezinama. Potaknuti jako dobrim iskustvima naših kolega, roditelja i djece koji su već imali prilike boraviti na Malom Lošinju, odlučili smo ove godine i na našu kartu aktivnosti uvesti našim školarcima jednu novu zanimljivost – istaknula je načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec.

Ne mogu se sjetiti vremena 2016. i 2017. godine kada dvije godine naše odmaralište nije radilo. Ta vremena su daleko iza nas. Priprema se već četvrta sezona i djeca se ponovo vraćaju u naše odmaralište. Čestitke gospodinu Beloševiću i gospodinu Mijoljeviću i cijeloj ekipi koja je tamo i koja to uspješno vodi. Ono što je najvažnije, odmaralište smo obnovili i posluje sa plusom, čak i u prošloj godini za vrijeme pandemije korone. Doveli smo neke nove škole i općine i mislim da možemo staviti veliku kvačicu na cijeli projekt oko Nerezina – rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek izrazila je zadovoljstvo što ponovo potpisuje ugovor o sufinanciranju Škole plivanja. – Grad Zlatar se uključio prošle godine, a roditelji i djeca su bili iznimno zadovoljni. Potrebno je povezivanje gradova i općina kako bi brojni projekti što bolje prolazili. Ovo je jedan vid naše suradnje za koju mislim da je jako dobra i korisna za naše najmlađe – rekla je Auguštan-Pentek.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec naglasila je kako se raduje još jednoj sezoni ljetovanja u Gradskom odmaralištu Nerezine. – 2019. godine uključili smo se u ovu priču. Sretni smo zbog toga te se nadamo i daljnjoj suradnji – poručila je Ambrušec.

Zadovoljstvo nastavkom suradnje izrazio je i načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić. – Zahvaljujem se Gradu Vrbovcu na ovoj suradnji. To je jedan u nizu ugovora koje zajednički realiziramo. Nadam se da će ove godine po pitanju korone biti sve u redu, da će sezona biti uspješna, a djeca zadovoljna školom plivanja u Nerezinama – rekao je Draganić.

Načelnik Općine Preseka Nikola Kožar istaknuo je kako općina od samog početka sudjeluje u ovom projektu. – Ovo je hvalevrijedan projekat pogotovo za našu djecu kako bi se mogla podružiti i ljetovati u Nerezinama te odmoriti od cjelokupne situacije s koronom – poručio je Kožar.

Pročelnik upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj naglašava da je Općina Dubrava  i proteklih godina sudjelovala u projektu sufinanciranja Škole plivanja u Nerezinama za djecu osnovne škole i vrtića. – Žao nam je što toga nije bilo prošle godine zbog korone, međutim nadamo se da će ubuduće taj projekat i dalje ići na obostarno zadovoljstvo kako djece, tako i nas koji osiguravamo sredstva u proračunu – istaknuo je Požgaj.

Načelnica Općine Rakovec Brankica Benc rekla je da i ove godine sufinanciraju Školu plivanja za učenike četvrtog razreda Područne škole Rakovec. – Drago mi je da će se učenici iz Rakovca i ove godine družiti sa svojim vršnjacima iz susjednih općina i Grada Vrbovca. Ovo je hvalevrijedan projekt u koji je naša općina uključena od samog početka organizacije Škole plivanja u Nerezinama – poručila je Benc.

Na današnjem potpisivanju bili su i ravnatelji vrbovečkih osnovnih škola Žarko Popović i Edina Operta te ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbovec Kristina Ljubić Nežić.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime