Potpisan ugovor za drugu fazu geodetsko katastarske izmjere u Vrbovcu

0
Komunalac add

Ugovor za drugu fazu geodetsko katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području katastarskih općina Vrbovec, Luka, Brčevec i Poljana potpisan je danas u Zagrebu između Državne geodetske uprave, Grada Vrbovca i zajednice ponuditelja koju čine tvrtke Geoprojekt d.d. iz Opatije i Geodata projekt d.o.o iz Zagreba.

Izmjera će se provoditi na području naselja Konak, Novo Selo, Brčevec, Prilesje, Naselje Stjepana Radića, Cerje, Vrbovečki Pavlovec, u dijelu Celina koji nije bio obuhvaćen prvom fazom te na Blanju i Vinišću. Vrijednost ugovora je 9.688.158,75 kuna od čega Grad Vrbovec plaća 60 posto, a Državna geodetska uprava 40 posto troškova.

Prva faza geodetsko katastarske izmjere u Vrbovcu završila je prije četiri godine i od tada se prijavljujemo za drugu fazu. Drago mi je da je došlo do potpisa ovog ugovora. Ne treba posebno objašnjavati koliko je izmjera važna, koliko će biti lakše našim građanima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima kad dobiju novi katastar s jasnim međama i jasnim vlasničkim odnosima. Uštede za građane koji si sređuju “papire” bit će oko tri tisuće kuna po z. k. ulošku. Da ne spominjemo uštede na vremenu jer neće biti potrebno uzimati ni plaćati geodete ni čekati izlazak suda na teren. Dakle koristi su nemjerljive. S druge strane ugovor je za Grad velik. Radi se o ozbiljnim ciframa koje ćemo morati osigurati ove i sljedeće godine no tu nemamo izbora. Svi mi se volimo žaliti da imamo katastar iz vremena Marije Terezije, pa ako hoćemo novi, ako hoćemo naprijed moramo to i platiti – izjavio je na potpisivanju gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Druga faza izmjere obuhvaća 2021 ha dok je prva faza koja se provodila od 2007. do 2017. godine obuhvaćala oko 1300 ha. Cijena te prve faze bila je 3 milijunja i 720 tisuća kuna od čega je Grad isto platio 60 posto odnosno oko 2 milijuna i 230 tisuća kuna.

Važno je naglasiti i kako je izmjera prve faze trajala deset godina, dok nas sad iz Državne geodetske uprave uvjeravaju kako bi cijela izmjera trebala biti gotova za 18 mjeseci. Obaveza Grada Vrbovca je prema ugovoru ukupno za izmjeru osigurati 5 milijuna i 812 tisuća kuna – pojasnio je Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime