Potpisan ugovor o sufinanciranju T2 tima hitne medicine

0
Komunalac add

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i načelnici okolnih općina danas su potpisali ugovor o nastavku sufinanciranja T2 tima hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, ispostave Vrbovec. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik zahvalio je na suradnji i potpisivanju ugovora. –Područja Vrbovca i okolnih općina iz godine u godinu rastu što se tiče broja sanitetskih prijevoza i broja intervencija. Kako starimo, imamo sve više potrebe za tuđom pomoći u dijelu sanitetskog prijevoza, a drugim dijelom u primarnoj zaštiti koja se zove obiteljska medicina. Nama je cilj da pružimo  pomoć u što kraćem vremenu, da niti jedan hitni slučaj ne ostane ne zbrinut. Zahvaljujem se na potpisivanju ugovora, suradnja je maksimalno korektna i preporučujem se za daljnju suradnju- kazao je ravnatelj Gajnik.

Dodatni tim hitne medicine u Vrbovcu s radom je započeo 2016. godine. Naime, ustroj Hitne medicinske pomoći predviđa postojanje timova T1 i T2. Tim T1 čine liječnik specijalist hitne medicine i medicinska sestra i vozač. U Timu 2 je medicinska sestra i tehničar. To je dodatni tim koji se brine za pacijente, dok je prvi tim hitne službe s liječnikom na terenu.

Gradonačelnik Kralj zahvalio je zavodu za hitnu medicinu, doktoru Gajniku i načelnicima svih pet općina. –Ovo je još jedan dokaz da svih pet općina i grad Vrbovec imaju dobru suradnju. Kada su u pitanju ovakve suradnje i naši građani, pokazujemo da smo jedinstveni. Važno je da su se grad Vrbovec i općine uključili da povećamo uslugu hitne pomoći za naše područje. Povećali smo šanse da građani sa cijelog našeg područja dobiju hitnu pomoć na vrijeme jer znamo da je svaka sekunda u kritičnim situacijama bitna – istaknuo je Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime