Potpisan ugovor o sufinanciranju T2 tima Hitne medicine

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnici susjednih općina potpisali su danas ugovor o nastavku sufinanciranja T2 tima hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije – Ispostava Vrbovec.

Grad Vrbovec i susjedne općine Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec sudjeluju u financiranju u ukupnom iznosu od 200.000 kuna, s time da svaka jedinica lokalne samouprave sudjeluje razmjerno broju stanovnika svog područja. Grad Vrbovec za razdoblje od 12 mjeseci izdvaja ukupno 104.360 kuna, Općina Dubrava 36.980 kuna, Općina Farkaševac 13.660 kuna, Općina Gradec 25.960 kuna, Općina Preseka 10.220 kuna te Općina Rakovec 8.820 kuna.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik izrazio je zadovoljstvo što su danas ponovno potpisani ugovori o sufinanciranju T2 tima za područje grada Vrbovca i susjednih općina. –Prošle smo godine na ovom području imali 2651 intervenciju na terenu, 2028 intervencija u ambulanti i 7175 sanitetskih prijevoza. S obziroma da HZZO u Vrbovcu nije prepoznao veličinu terena i potrebe stanovništva imamo ugovoreno samo dva tima sanitetskog prijevoza i bez ove pomoći vrlo bi teško mogli funkcionirati – naglasio je Gajnik te dodao kako su u pandemiji uvjeti rada dodatno otežani. –Ako vozimo pacijenta koji je zaražen, svaki put moramo dezinficirati vozila, ispričavam se stanovništvu ovog kraja ako su morali duže čekati sanitetski prijevoz. Čeka se dugo i kod prijema u bolnice, zna se dogoditi da tri sata ne možemo predati pacijenta jer mjesta u bolnicama nema. Poslovanje hitne i sanitetskog prijevoza je vrlo otežano i naporno – ponovio je Gajnik.

Gradonačelnik Kralj naglasio je kako se ovaj ugovor potpisuje već nekoliko godina unazad te koliko je ova suradnja važna za naše područje. –Zahvaljujem svima na ponovnom potpisivanju ugovora, kao i novim načelnicima općina Farkaševac i Preseka koji su se pridružili ovoj incijativi. Prema broju intervnecija vidimo koliko je ovo vrijedno za stanovnike našeg kraja. Drago mi je da smo po ovom pitanju ostali jedinstveni – poručio je Kralj.

Zadovoljstvo s ponovnim potpisivanjem ugovora izrazila je i načelni općine Rakovec Brankica Benc. –Sigurno je da će ovo pridonijeti kvaliteti medicinske skrbi na ovom području, posebno u teškim uvjetima pandemije – rekla je Benc.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec zahvalila je na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji. -Nadam se manjem broju intervencija i da će ova pandemija prestati, pa će onda sigurno i biti manje intervencija – poručila je Ambrušec. Ugovore su u ime načelnika općina Farkaševac i Dubrava potpisale pročelnice Jadranka Đurasek i Martina Mališ.

Program tima hitne medicine T2 u Zavodu – Ispostava Vrbovec čine jedna medicinska sestra/medicinski tehničar i jedan vozač.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime