Potpisan ugovor o sufinanciranju T2 tima Hitne medicine

0
Komunalac add

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i načelnici okolnih općina danas su potpisali ugovor o nastavku sufinanciranja T2 tima hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, ispostave Vrbovec. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik izrazio je zadovoljstvo što su danas ponovno potpisani ugovori o sufinanciranju T2 tima za područje Grada Vrbovca i okolnih općina. – Potpisivanje ugovora nama mnogo znači i kao doprinos lokalne zajednice i nas medicinske pomoći kako bi mogli pružiti što bolju uslugu stanovnicima ovog kraja. Nadam se da taj tim neće imati puno posla, ali ako i bude imao, on je spreman pomoći ljudima – rekao je Gajnik.

Dodatni tim hitne medicine u Vrbovcu s radom je započeo 2016. godine. Naime, ustroj Hitne medicinske pomoći predviđa postojanje timova T1 i T2. Tim T1 čine liječnik specijalist hitne medicine i medicinska sestra i vozač. U Timu 2 je medicinska sestra i tehničar. To je dodatni tim koji se brine za pacijente, dok je prvi tim hitne službe s liječnikom na terenu.

Gradonačelnik Denis Kralj naglasio je kako je područje Grada Vrbovca i okolnih općina područje s velikim brojem udomiteljstava i samim time mnogo je starog stanovništva. – Ovim potpisivanjem ugovora osiguravamo svim našim stanovnicima da imaju dostupan A i B tim hitne službe. Najvažnije je da, ukoliko jedan tim ode na intervenciju, imamo dodatni tim koji je na raspolaganju da pruži najhitniju pomoć – rekao je Kralj.

Načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić istaknuo je da već nekoliko godina unazad potpisuju ugovor o sufinanciranju T2 tima hitne medicine. – Ovo je hvalevrijedna akcija koja je zapravo pomoć našim sumještanima i svim ljudima s područja bivše općine Vrbovec te je najbitnije da svi imaju dostupnu liječničku pomoć – naglasio je Draganić.

S njime se složila i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec koja je naglasila kako je zdravlje u ovom turbulentnom vremenu najvažnije te da će današnje potpisivanje ugovora pomoći brojnim stanovnicima Zagrebačke županije.

Pozdravljam ovu akciju koja je prvenstveno namijenjena za naše stanovništvo. U trenutnoj situaciji kada se borimo s pandemijom, svaka je pomoć dobrodošla – istaknuo je načelnik Općine Preseka Nikola Kožar. Načelnica Općine Rakovec Brankica Benc naglasila je da će nastavkom sufinanciranja T2 tima hitne medicine stanovnici dobiti još kvalitetniju zdravstvenu skrb. – S obzirom na okolnosti u prošloj godini koje su nas zadesile, smatram da je zdravstvo pokazalo veliku otpornost te sve ovo što činimo u smislu financiranja zdravstva, nikada ne može biti previše – rekla je Benc.

Općina Dubrava je, uz susjedne općine i Grad Vrbovec, također prepoznala potrebu za što kvalitetnijom hitnom pomoći na svom području kako bi se pružila pravovremena usluga svim našim građanima. Stoga već šestu godinu zaredom pomažemo Zavodu za javno zdravstvo kako bi se financirao dodatni tim hitne pomoći – naglasio je pročelnik upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj.

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime