Potpisan ugovor o sufinanciranju T2 tima Hitne medicine

0
Komunalac add

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i načelnici okolnih općina danas su potpisali ugovor vrijednosti 200.000 kuna o nastavku sufinanciranja T2 tima hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, ispostave Vrbovec. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik zahvalio je na suradnji i potpisivanju ugovora. –U hitnoj medicini manje više nemamo problema, jer pomažemo jedni drugima, no problemi postoje u sanitetskom prijevozu i T2 timu, što nažalost nije dovoljno prepoznato od strane HZZO-a, a potrebe su sve veće kako starimo kao nacija i ovo nam je izuzetna pomoć – rekao je Gajnik.

Dodatni tim hitne medicine u Vrbovcu s radom je započeo 2016. godine. Naime, ustroj Hitne medicinske pomoći predviđa postojanje timova T1 i T2. Tim T1 čine liječnik specijalist hitne medicine i medicinska sestra i vozač. U Timu 2 je medicinska sestra i tehničar. To je dodatni tim koji se brine za pacijente, dok je prvi tim hitne službe s liječnikom na terenu.

Gradonačelnik Kralj zahvalio je Zavodu za hitnu medicinu i načelnicima svih pet općina. – Ovo je još jedan dokaz da susjedne općine i grad Vrbovec imaju dobru suradnju. U Domu zdravlja sada imamo problem s pedijatrom, ako Županija to ne uspije riješiti, morat ćemo se mi uključiti. No nadam se da će i to biti riješeno i da ćemo imati odgovarajuću pedijatrijsku skrb – istaknuo je Kralj.

Ako smo s ovim i jedan život spaslili, puno smo napravili – poručio je načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić. S tim se složila i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc. –Život nema cijenu i nadam se da će ovo koristiti svim našim stanovnicima – poručila je. Dugogodišnja praksa pokazala je da je ovo odličan potez u zaštiti života ljudi, dodali su pročelnik Općine Dubrava Stjepan Požgaj, načelnik Općine Preseka Nikola Kožar i zamjenik načelnice Općine Gradec Admir Smajlović. –Žao mi je što država ne prepoznaje ovaj projekt, kao što je naglasio ravnatelj Gajnik. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti, a ako treba izdvojit ćemo i duplu svotu za pomoć stanovnicima – naglasio je Smajlović.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime