Poštujte naše znakove!

0
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Komunalac add

U ponedjeljak, 5. rujna diljem Hrvatske u osnovnoškolske će klupe po prvi puta sjesti oko 36 tisuća prvašića, od čega  oko 10.500 učenika na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koji će na našim prometnicama započeti svoje samostalno sudjelovanje u prometu.

Ministarstvo unutarnjih poslova i policija započinju svima poznatu akciju „Poštujte naše znakove“, s ciljem prevencije potencijalnih neželjenih događaja. Osim podučavanja naših najmanjih, ujedno i najranjivijih sudionika u prometu, akcija se provodi i s ciljem podsjećanja odraslih, prvenstveno vozača i roditelja, o važnosti smirenog i sigurnog sudjelovanja u prometu te beskompromisnog pridržavanja svih prometnih propisa.

Nadzor prometa u zonama osnovnih škola bit će prioritetna zadaća policijskih službenika. Tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano će se nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece.

Inače, na području Policijske uprave zagrebačke u prvih osam mjeseci 2022. godine, djeca su sudjelovala u ukupno 347 prometnih nesreća ( 2021 .g. -293) u kojima je jedno dijete smrtno stradalo, a 2021. godine troje djece. Ukupno je ozlijeđeno 109 djece ( 2021. g.- 98) a od toga ozlijeđeno je 13 vozača (14), 58 putnika (54) i 38 pješaka (30). Teške tjelesne ozljede zadobilo je 19 djece ( 3 vozača, 6 putnika i 10 pješaka), a lakše 90 djece ( 10 vozača, 52 putnika i 28 pješaka).

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime