Postavljena vatrogasna sirena i zapaljena vuzmica u Poljani

0
Komunalac add

Članovi DVD-a Poljana su počeli s ozbiljnim pripremama za predstojeću 90. obljetnicu društva koja će se na svečani način proslaviti 2024. godine. Da bi tako veliki jubilej protekao u što svečanijem ozračju u 2023. godini potrebno je odraditi mnoge aktivnosti jer to neće biti samo obljetnica DVD-a Poljana nego i cijelog sela Poljane.

U zajedničkoj suradnji između vatrogasnih društava Poljane i Vrbovca ponovo je nakon tri tjedna postavljena popravljena vatrogasna sirena na stup pored vatrogasnog doma u Poljani. U tim poslovima najveću odgovornost su imali zamjenik predsjednika Igor Lernatić i zapovjednik Siniša Kuzmić. Uz pruženu intervenciju članovi DVD-a Vrbovec su kolegama u Poljani darovali i kompletan usisni vod. Time je samo dodatno osnažena i produbljena suradnja i to je pozitivan primjer kohezivnosti između dva vatrogasna društava u okviru Vatrogasne zajednice grada Vrbovca.

Ispred DVD-a Vrbovec bili su nazočni predsjednik Kristijan Soviček, zapovjednik Marko Povrlišek i nekoliko vrbovečkih vatrogasaca. Samoj izvedbi radova na uređenju okoliša oko vatrogasnog doma, postavljanju vatrogasne sirene, redovnoj kontroli vatrogasne opreme, vozila te uređenju spremišta i garaže i spremanju vuzmice bio je nazočan i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek i zapovjednik VZG Vrbovca Kristijan Košak. Na radnoj akciji poljanskih vatrogasaca bio je prisutan i predsjednik Mjesnog odbora Poljana Tomislav Marković. Poslije uspješno odrađene akcije, DVD Poljana je za sve nazočne organizirao ručak na kojem se okupilo oko 30-tak sadašnjih i bivših vatrogasaca i gostiju.

U povodu radne akcije predsjednik Kruno Cvetek je izjavio da je ponovno postavljenje vatrogasne sirene simboličan čin za početak priprema i organizaciju 90. obljetnice. – Započeli smo uobičajenim i svakodnevnim aktivnostima na protupožarnoj zaštiti i na provjeri funkcionalnosti vatrogasne opreme i vozila. Ove godine moramo odraditi sve predviđene aktivnosti, ali smo fokusirani da izvršimo i što više poslova kako bi u 2024. godinu na svečan i dostojanstven način obilježili naših 90 godina djelovanja. Ovim putem molimo da nam se jave svi koji posjeduju stare fotografije, isprave ili dokumente i predmete iz prijašnjih razdoblja DVD-a Poljane kako bi se mogla organizirati što kvalitetnija izložba. Dakako ima puno poslova koje smo si zadali da ih što bolje i kvalitetnije odradimo. Pri tome očekujemo i nastavak izvrsne suradnje s Mjesnim odborom Poljana i daljnju potporu DVD-u Poljana od strane predsjednika Tomislava Markovića – naglasio je Cvetek.

DVD Poljana je organizirao i u praskozorje nedjeljnog jutra na sam Uskrs paljenje prigodnog krijesa vuzmice iza igrališta kod Područne škole Poljana. Tim je u Poljani bila nastavljena tradicija proslave najvećeg kršćanskog blagdana. Poljanski vatrogasci tako godinama održavaju stare narodne običaje vrbovečkog kraja pa tako i svetkovinu uskršnje baštine i društvenog života u svome naselju.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime