Poštanski prigodni žig za stoti rođendan Nogometnog kluba Dubrava

0
Komunalac add

Nogometni klub Dubrava ove godine slavi 100 godina osnivanja društva. To je ujedno i najstariji nogometni klub u Nogometnom središtu Vrbovec. Na inicijativu NK Dubrave će se 14. ožujka 2023. godine u poštanskom uredu 10342 Dubrava koristiti prigodni poštanski žig posvećen stoljetnici rada društva. Na taj način će i NK Dubrava pronaći svoje mjesto u hrvatskoj filateliji u kojoj najviše od svih sportskih žigova upravo pripada nogometnom sportu.

Do sada su svoje obljetnice ili sportske uspjehe na filatelistički način obilježavali slijedeći nogometni klubovi s područja NS Vrbovec: PIK Vrbovec (1999.), Vrbovec, (2009. i 2014.), Vrbovecveterani (2012. i 2016.), Gaj (2016.),ŽNK Vrbovec (2017.) i NK Lonja (2020). Sada će u tu filatelistički nogometnu obitelj pristupiti i Dubrava koja će tako postati ne samo dijelom hrvatske filatelije nego i svjetske nogometne filatelije. U poštanskom uredu Dubrava će se u utorak 14. ožujka žigosati sva pošta prigodnim poštanskim žigom NK Dubrave i pronositi raznim adresatima diljem Hrvatske i po raznim državama svijeta.

Napomenimo na kraju da je prvi sportski prigodni žig u Dubravi bio korišten 21. svibnja 2005. godini i posvećen 25. obljetnici osnivanja Streljačkog društva Dubrava 1094. Drugi sportski žig bio je u uporabi 11. lipnja 2007. godine. Tim žigom je bila obilježena filatelistička izložba Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba koja je bila održana u Osnovnoj školi Dubrava. U tom žigu su bili istaknuti piktogrami nogometa, rukometa i streljaštva, sportova koji su na ponos Dubrave.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime