Posjetite novu stranicu pametnijaglava.hr

0
Komunalac add

U sklopu projekta „Pametnija glava, zelenija trava” pokrenuta je i istoimena web stranica na adresi pametnijaglava.hr. Na novoj web stranici građani mogu dobiti sve informacije o održivom gospodarenju otpadom. Na navedenoj stranici bit će redovno objavljivane informacije o sprječavanju nastanka otpada, odgovornom postupanju s otpadom, odvojenom sakupljanju otpada, ponovnoj uporabi predmeta, kompostiranju i sličnim temama.

Podsjećamo, projekt „Pametnija glava, zelenija trava“ započeo je krajem protekle godine. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Vrbovca, Općine Gradec i Općine Preseka s ciljem edukacije građana o održivom gospodarenju otpadom. Središnji problem koji se želi riješiti je nedovoljno izgrađena svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, kao i velike količine otpada koji se odlaže na odlagališta, što je neposredna posljedica nedovoljne informiranosti.

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, a uključuju niz edukativno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, kao što su podjela letaka, brošura, postavljanje plakata, specijalizirane radijske emisije, radionice za djecu, obilježavanje datuma vezanih uz zaštitu okoliša, obrazovni materijali za predškolsku i školsku djecu te izrada letaka za strane turiste.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime