Porezne prijave

0
Komunalac add

A.P.

U vrbovečkoj ispostavi Porezne uprave do sada su zaprimljene 792 prijave, dok je protekle godine zaprimljeno ukupno oko tri tisuće prijava.

U Poreznim upravama u tijeku je prikupljanje prijava godišnjeg poreza na dohodak za 2014. godinu, a prijave traju do 2. ožujka.

Kako većina građana prijave uobičajeno podnosi zadnjih dana roka, iz Porezne uprave su izvijestili da će posljednja tri dana za predaju godišnje prijave poreza njihove ispostave raditi duže. Tako će u petak, 27. veljače ispostave raditi do 19 sati, u subotu 28. veljače do 15 sati, a zadnjeg dana roka, u ponedjeljak 2. ožujka do 19 sati.

Inače, prijavu poreza na dohodak obvezno podnose osobe koje su ostvarile plaću ili mirovinu kod dva ili više poslodavaca, odnosno isplatitelja istodobno. Prijavu su dužni podnijeti i građani koji ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti, od kojih je Porezna uprava zatražila da naknadno plate porez na dohodak, ili su primili dohodak, a na taj dohodak nije obračunat, obustavljen i uplaćen predujam poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak, potom članovi posade broda u međunarodnoj plovidbi te radnici koje je domaći poslodavac poslao na rad u inozemstvo, ako im u Hrvatskoj nije plaćen predujam poreza na dohodak.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime