Popuštanje mjera u vrbovečkom Domu zdravlja

0
Komunalac add

Nakon što je najavljeno popuštanje mjera uvedenih s ciljem sprječavanja širenja novog koronavirusa COVID-19 na razini Hrvatske, stiglo nam je priopćenje i iz vrbovečke ispostave Doma zdravlja. Naime, dobri podaci u borbi s ovim virusom omogućili su i lagano popuštanje mjera u našem Domu zdravlja. Priopćenje koje potpisuje voditelj Ispostave Vrbovec dr. Davorin Radin prenosimo u cijelosti:

“Otkako je početkom ožujka počela borba protiv SARS-CoV-2 koji uzrokuje bolest COVID19, DZZŽ Ispostava Vrbovec uspješno se nosi s izazovima koje donosi ova pošast. Prema preporukama kriznog stožera smo, kao i svi, odlučili malo popustiti s mjerama.

No i dalje su organizirani trijažni punktovi na ulazu u Dom zdravlja gdje se ispunjava epidemiološki upitnik, mjeri tjelesna temperatura i uzima kratka anamneza, te se pacijenti koji nisu zarazni za okolinu propuštaju do ordinacije izabranog liječnika, ali ne više od jednog pacijenta u isto vrijeme.

Ako niste sigurni kada Vam radi liječnik, sve informacije možete i dalje dobiti dobiti na brojevima pozivnog centra:

– OBITELJSKA MEDICINA: 2729 – 977

– PEDIJATRIJA: 2791 – 666

– GINEKOLOGIJA: 2791 – 687

– INFORMACIJE: 2729 – 978

Obiteljska medicina:

Rad u ordinacijama organiziran je kroz:

Telefonske najave te konzultacije (mole se i kronični bolesnici – povišeni krvni tlak, šećerne bolesti i sl. da se prvo telefonom obrate svojim liječnicima opće prakse te slijede njihove daljnje upute).

Iz Doma Zdravlja Zagrebačke županije u Vrbovcu i dalje molimo pacijente da do daljnjeg ne dolaze u Dom Zdravlja osim ako nije nužno!

I dalje su organizirane izdvojene lokacije za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju COVID-19 u prostorijama Doma zdravlja Ivanić Grad, Omladinska 23 koji sada rade u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni, kontakt broj: 01/2831-174

Također je na istoj lokaciji organizirano testiranje građana na SARS-CoV-2, ali isključivo u suradnji sa izabranim liječnikom obiteljske medicine.

Apeliramo i dalje na pacijente koji boluju od akutnog respiratornog infekta, popraćenog kašljem, porastom tjelesne temperature, curenjem iz nosa ili grloboljom da NE DOLAZE OSOBNO u Dom zdravlja, već da doktore opće prakse prvobitno kontaktiraju telefonom, a eventualni dolazak dogovore s doktorom koji će procijeniti potrebu za testiranjem.

Svi liječnici obiteljske medicine, ginekologije, pedijatrije i stomatologije rade u svojim ordinacijama po uobičajenom rasporedu s naglaskom na akutna i hitna stanja!

Dentalna medicina:

Zatvara se dežurna ordinacija dentalne medicine te hitne pacijente preuzimaju izabrani stomatolozi u svojim ordinacijama u uobičajeno radno vrijeme.

Molimo prvo stomatologa kontaktirati na telefonski broj ordinacije kako bi se izbjegla gužva u čekaonicama.

I dalje se obavljaju samo hitna i neodgodiva stanja!

Pedijatrija:

U pedijatrijskoj ambulanti Ispostave Vrbovec na zamijeni rade dva doktora opće medicine po dosadašnjem rasporedu te po potrebi Dino Kramer, dr.med. spec. pedijatar koji dolazi u pregled novorođenčadi i obavlja sistematske, neurološke preglede i cijepljenja. Svi posjeti dogovaraju se s medicinskim sestrama u dogovorene termine kako bi se maksimalno razdvojila zdrava novorođenčad od akutno bolesne djece.

Ginekologija:

Ginekološka ambulanta i dalje će nastavit s radom s naglaskom na trudnice i akutna stanja. Pacijenti se obavezno naručuju sa vremenskim odmakom kako bi što manje bili međusobno u kontaktu. Također med.sestra dolazi po svakog pacijenta pred ulaz u Dom zdravlja Vrbovec.

Fizikalna medicina:

Počet će s radom, s naglaskom na akutna i neodgodiva stanja. Sve terapije kroničnih stanja se odgađaju do daljnjeg.

RTG i Medicinski laboratorij:

Primat će samo hitne pacijente upućene od strane obiteljskog liječnika.

Ambulanta posebno dežurstvo:

Radit će po ustaljenom rasporedu.

Ortodoncija:

Počinje s radom za neodgodiva stanja pacijenata u ortodontskoj terapiji, novi pacijenti se do daljnjeg ne primaju u terapiju.

ORL, Medicina rada, Oftalmološka ambulanta:

I dalje ne rade.

Kućna njega i patronaža:

Obavljaju i dalje samo neodgodive kućne posjete, te vrše telefonska savjetovanja.

Molimo da se do daljnjeg građani Grada Vrbovca i okolice pridržavaju danih uputa, te ovim putem obavještavamo da je do sada u Gradu Vrbovcu zabilježen samo jedan pozitivan slučaj na bolest Covid-19. Pacijentica ima blaže simptome te se uspješno oporavlja. Dobrom reakcijom epidemiološke službe i savjesnim ponašanjem građana situacija sa širenjem korona virusa na području Vrbovca i okolice je pod nadzorom te nema nekontroliranog širenja virusa među stanovnicima.

Također želim izraziti pohvale svim građanima koji su ostali doma i doprinijeli ovako pozitivnom ishodu epidemije u našem kraju kao i zahvale svom zdravstvenom osoblju koje požrtvovno obavlja sve obveze koje su nas snašle u ovoj nevolji.”

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime