Popis stanovništva 2021 – još uvijek se traže popisivači

0
pixabay.com
Komunalac add

Još samo tjedan dana, točnije do 15. srpnja 2021. godine, otvoren je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

Javni poziv raspisao je Državni zavod za statistiku, a svi zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama www.popis2021.hr popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Konkretno, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, procijenjeno je da će za područje Zagrebačke županije biti potrebno 608 popisivača, a do sada je ukupno prijavljeno njih 294. Tablicu po gradovima i općinama u kojoj možete saznati gdje još uvijek nedostaje popisivača možete pogledati ovdje.

Inače, kandidat može samo jedanput popuniti prijavu, a pri popunjavanju prijave obavezno je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisivača/kontrolora jesu:

– državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj
– navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave
– završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje
– poznavanje rada na računalu
– valjana adresa elektroničke pošte.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime