Ponikve uzele tri boda Vrbovcu kojeg u 3. HNL-u drži još samo teorija

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 25. KOLO

VRBOVEC – PONIKVE 0 : 1

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Ivan Lacković (Jablanovec) 7. Pomoćnici: Nikola Grgurić i Antonio Jušić (oboje iz Kutine). Četvrti sudac: Tin Debogović (Bjela Gorica).

Delegat: Goran Herceg (Krapina).

STRIJELAC: 0:1 Brajko (66).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Režabek 6, M. Tolić 6, Krizmanić 6,5, Tomas 6,5, Trošić 6,5, (od 88. Škaro -) Slišković 6,  (od 69. G. Tolić -), Babić 6, Martinović 6, J. Colarić 6, (od 88. Novokmet –), Boroša 6, (od 63. Busija 6).

Trener: Dražen Biškup  6.

PONIKVE: Orlović 6,5, Brcko 6,5, (od 58. Nasić 6,5), Kahlina 6,5, (od 63. Mioč 6.5), Banovec 6,5, Bartolić 6,5, (od 82. Bagarić -), Azizi 7, Vrančić 6,5, (od 58. Brajko 7), Perišić 6,5, (od 63. Levec 6,5), Miklečić 7, Kapović 7, Budić 7.

Trener: Hrvoje Pipinić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Brajko.

Vrbovčani su imali jalovu inicijativu tijekom cijele utakmice dok su Zagrepčani igrali puno konkretnije i opasnije pa su na kraju zasluženo odnijeli sva tri boda. Ponikve su imale veliku prigodu već u 6. minuti, ali je udarac Vrančića s 10 m obranio Zrinščak. U 12. minuti Babić je izveo korner, a Tomas glavom tuče pored desne vratnice. Najbolja domaća šansa dogodila se u 15. minuti. Trošić je povukao loptu na sredini terene i potom idealno uposlio Sliškovića koji s 11 m puca u Orlovića. Na ubačaj Režabeka s desne strane u 30. minuti Martinović glavom puca iznad vratiju. Brzu akciju gostiju u 34. minuti završio je Vrančić udarcem s 10 m kojeg je čudesno skinuo Zrinščak. Već u idućem napadu Azizi šutira s 14 m, ali je Zrinščak opet siguran u obrani šuta. Brzi gostujući kontranapad u 44. minuti završio je udarcem Azizi, ali je lopta prohujala uz desnu vratnicu.

Ponikve su opasno zaprijetile u 60. minuti jer je Brajko probio po lijevom boku i s 10 m snažno tukao iznad domaćeg gola. Uzvratio je Boroša u 62. minuti kad je vratio loptu s desne strane koju je Josip Colarić poslao visoko iznad gostujućih vrata. U 66. minuti desio je ključni moment utakmice je su Ponikve povele iz naizgled bezopasne situacije. Za loptu se izborio Brajko iskosa s lijeve strane i s 18 m pogodio neobranjivo u lijevi donji kut. Babić je u 72. minuti centrirao s lijeve strane, a Tomas glavom šutira iznad gola. U samoj završnici bezidejni domaći napadi su se odbijali u čvrsti gostujući obrambeni blok. Mogli su Zagrepčani i potvrditi pobjedu u  sudačkoj nadoknadi, u 90+2 minuti, jer je Brajko tukao s 7 m, ali se izvrsnom intervencijom još jednom istaknuo Zrinščak, pa je na kraju utakmica završila minimalnom pobjedom Ponikvi.

Žalosno je za konstatirati, da zapravo vratar Antonio Orlović, takoreći nije imao niti jednu ozbiljniju intervenciju jer su gotovo svi domaći udarci promašili okvir gostujućih vrata. Ovim porazom, fenjeraša Vrbovec u 3. HNL Središte drži samo teorija.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime