Vrbovec jesen završio na 14. mjestu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 17. KOLO 3. NL CENTAR

PONIKVE – VRBOVEC 3 : 1

ZAGREB, Igralište Gajnice. Gledatelja 100.

Sudac: Darijo Brkić (Zagreb). Pomoćnici: Andrej Horvatinović (Petrinja) i Hrvoje Vitković(Sisak).

Delegat: Marko Vulje (Novo Selo Okičko).

STRIJELCI: 0:1 J. Colarić (21), 1:1 Fajdiga (45), 2:1 Fajdiga (53), 3:1 Žejavac (62).

PONIKVE: Bermanec, Plehan, Benko, Đopar, (od 97. Ćurković), Devčić, Koletić, Fajdiga, Vragolović, Atlija, Žejavac, Bakarić, (od 59. Bešlić).

Trener: Hrvoje Pipinić.

VRBOVEC: Nakić, Mikulec, K. Colarić, (od 46. Gašpar), M. Tolić, Jantoljak, Ćosić, Trošić, J. Bubnjar, (od 80. Turk), Colarić, Babić, Martinović.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Mario Fajdiga.

Derbi začelja između Ponikvi i Vrbovca pripao je domaćinu i to preokretom u drugom poluvremenu. Utakmica je odigrana po kišovitom vremenu i na skliskom i blatnjavom terenu na kojem nije bilo previše ljepote u igri.

Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj igri u kojoj su obje momčadi odigrale borbeno i angažirano nastojeći jesenski dio zaključiti pozitivnim rezultatom. Vrbovec je poveo u 21. minuti. Bubnjar je probio po lijevoj strani, dodao loptu Martinoviću koji je asistirao JosipuColariću za postizanje pogotka. Međutim, po tko zna koji puta vrbovečka obrana je opet kapitulirala u 45. minuti. Nakon niza što pogrešnih sudačkih odluka i što zbog pogrešaka gostujuće momčadi Mario Fajdiga je postigao zgoditak i tako poravnao rezultat.

Šokirani gosti su lošije ušli u drugo poluvrijeme što su Ponikve iskoristile i preokrenule rezultat u svoju korist u 53. minuti. Ponovo je za vrbovečku obranu bio koban Fajdiga koji je po drugi puta zatresao gostujuću mrežu. Bruno Žejavac se u domaće strijelce upisao u 62. minuti. No, gosti se nisu predavali, ali Vlatko Martinoveć nije realizirao 100 % priliku, a Alen Babić pogodio prečku. Nisu Ponikve bile toliko bolje, ali su iskoristile individualne i taktičke pogreške vrbovečke ekipe pa su na kraju zasluženo slavile pobjedu protiv Vrbovca 3:1.

Sudac Darijo Brkić je dodijelio 6 žutih kartona. Kod domaćina su požutjeli: Bruno Žejavac, Moreno Koletić i Mihael Đopar, a kod gostiju: Alen Babić, Leonardo Jantoljak i pomoćni trener Igor Ratkajec.

Vrbovec će prezimiti na 14. mjestu u zoni ispadanja pa se tako u proljetnom dijelu još jednom na Gradskom stadionu očekuje dramatična i grčevita borba za ostanak u 3. NL Centar. Utakmice 17. kola između Ravnica i Karlovca 1919. i Gaja Mače i Vrapča igraju se 19. veljače 2023. godine. Shodno navedenome moguće je da će uoče proljetnog dijela Vrbovec pasti još koju stepenicu niže na tablici. Ako se ne dovedu kvalitetna igračka pojačanja, Vrbovec je u velikim problemima da ostane u ligi. Bez obzira koliko je Uprava imala povjerenja u ovaj mladi vrbovečki sastav, sada je vidljivo da ovaj igrački kadar u ovom trenutku vrlo, vrlo teško može sačuvati ostanak u 3. NL Centar tim više što se u idućoj sezoni liga smanjuje na 16 klubova.

Naime, na plenumu klubova 3. NL Centar održanom11. srpnja u Samoboru odlučeno je da će seu sezoni 2023./24. liga smanjiti na 16 klubova. Dakle, ispadaju dva zadnjeplasirana, plus dva kluba zbog smanjenje lige, s time što ovisi o prvaku u kvalifikacijama. Ako prvak prođe kvalifikacije, onda ispadaju 3 kluba. U najgoroj varijanti može ispasti čak 6 klubova ako netko ispadne od klubova iz 2. HNL-a. No, treba li baš u svemu vjerovati Hrvatskom nogometnom savezu? Na to pitanje je vrlo teško odgovoriti jer je taj isti HNS pogazio sve svoje odluke po kojima se već ovogodišnje prvenstvo u 3. NL Centar trebalo odigrati sa 16 klubova.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime