Pomoć u kući socijalno ugroženim građanima

0
Komunalac add

M.K.

Na području Vrbovcu određenim skupinama socijalno ugroženih građana krajem prošle godine na raspolaganje je stavljena nova usluga. Radi se o pomoći u kući, koja obuhvaća dostavu obroka, te pomoć u čišćenju i organiziranju svakodnevnih poslova u kućanstvu.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na uslugu podnose se Centru za socijalnu skrb.

Za dostavu obroka pobrinut će se Caritas, koji je za taj posao sklopio ugovor s nadležnim ministarstvom, dok je tvrtka Urbanek potpisala ugovor za osiguravanje pomoći u kući.

Ovu uslugu mogu koristiti starije i nemoćne osobe kojima je prema procjeni Centra potrebna pomoć, potom  osobe koje imaju privremene promjene u zdravstvenom stanju ili osobe kojima je pomoć potrebna zbog lošeg  tjelesnog ili psihičkog stanja.

Važno je i da podnositelj zahtjeva  nema sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju, da mu takvu pomoć ne mogu pružiti roditelji, bračni drug ili djeca, da u roku do godinu dana nije prodavao  imovinu ili pokretnine veće vrijednosti, te da mu prihod ne prelazi iznos od 300 posto osnovnice, odnosno 1500 kuna. Ukoliko je prihod veći od toga, te je do dvije tisuće kuna, osoba ima pravo na sufinanciranje 50 posto usluge.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime