Položeni vijenci povodom Dana državnosti

0
Komunalac add

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, u spomen na 30. svibnja 1990. godine i konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora te povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti.

Povodom obilježavanja Dana državnosti jutros su, u gradskom parku, kod spomen-obilježja „Hrvatska kocka“, u znak sjećanja na poginule, umrle i nestale branitelje i žrtve Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće. Svijeće su zapalili: obitelji stradalih branitelja, izaslanstvo Grada Vrbovca na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Markom Beloševićem, potpredsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Stjepan Fotović i gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga, Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec, HVIDRE i Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Vrbovca te ostali građani.

Na današnjem polaganju vijenaca prisjetili smo se i troje Vrbovčana koji su bili u prvom demokratski izabranom višestranačkom Saboru. To su pokojni Josip Pankretić i Darko Hrastovec te Jadranko Mijalić koji je prisustvovao današnjem obilježavanju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime