Poljoprivredni inkubator u staroj mješaonici stočne hrane

0
Komunalac add

Kompleks nekadašnje mješaonice stočne hrane, ukupne površine 3.500 kvadrata kraj željezničkog kolodvora u Vrbovcu, bude li sve po planu, trebao bi dobiti nove sadržaje i ruho. Naime, on već godinama zjapi prazan i danas predstavlja, ne samo građevinsko ruglo, već i pravi mrtvi kapital. Kompleks je u vlasništvu države, a Grad je od Ministarstva državne imovine zatražio prijenos vlasništva, kako bi ga mogao staviti u funkciju. Namjera je ovdje ustrojiti poduzetničko-poljoprivredni inkubator.

O tim je planovima gradonačelnik Denis Kralj sinoć razgovarao s desetak proizvođača voća i povrća s područja Vrbovca i okolice. Gotovo su svi iznijeli svoja razmišljanja i iskustva, ali  ideja je dobro prihvaćena. Gradske i druge službe ipak će morati načiniti svojevrsni katalog proizvođača, površina te vrsta i količina proizvodnje voća i povrća na ovome području.

U svakom slučaju, o ovoj će se temi u Vrbovcu još itekako razgovarati i dogovarati, pogotovo nakon ljeta, kada se očekuju objava i otvaranje natječaja.

O ovoj temi i sinoćnjem sastanku govorimo i u emisiji Za naše selo sutra od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime