Policijska akcija za Martinje

0
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Komunalac add

Kao i svake godine uoči Martinja, policija će s ciljem smanjenja prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama, provoditi pojačane kontrole alkoholiziranosti vozača u noćima s petka na subotu, subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak.

Nadzor vozača odvijat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati, kada je na samo Martinje te vikende prije i poslije, na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 7 495 vozača.

Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 697 vozača. Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, policija apelira na vozače da, radi vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu, poštuju prometne propise, a posebice da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime