Polaganje vijenaca povodom Dana državnosti

0
Komunalac add

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, u spomen na 30. svibnja 1990. godine, u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti.

Dan državnosti obilježen je i u Vrbovcu. Delegacija HVIDRA-e, delegacija Hrvatskog časničkog zbora, UABA, izaslanstvo Grada Vrbovca predvođeno gradonačelnikom Denisom Kraljem i njegovim zamjenikom, delegacija Gradskog vijeća Grada Vrbovca predvođena predsjednikom Krunoslavom Sohorom, roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja, delegacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, branitelji te ostali građani položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja „Hrvatska kocka“ u gradskom parku, u znak sjećanja na vrbovečke branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Na današnjem polaganju vijenaca prisjetili smo se i troje Vrbovčana koji su bili u prvom demokratski izabranom višestranačkom Saboru. To su pokojni Josip Pankretić i Darko Hrastovec te Jadranko Mijalić koji je prisustvovao današnjem obilježavanju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime