Polaganje vijenaca povodom Dana državnosti

0
Komunalac add

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, u spomen na 30. svibnja 1990. godine, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti.

Dan državnosti obilježen je i u Vrbovcu. Delegacija Grada Vrbovca predvođena gradonačelnikom Denisom Kraljem i njegovim zamjenicima, delegacija Gradskog vijeća Grada Vrbovca predvođena potpredsjednikom Stjepanom Fotovićem i vijećnicima, delegacija vrbovečke HVIDRA-e, delegacija Hrvatskog časničkog zbora te ostali građani položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja „Hrvatska kocka“ u gradskom parku, u znak sjećanja na vrbovečke branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Denis Kralj čestitao je svim Vrbovčankama i Vrbovčanima Dan državnosti. – Drago mi je da se i ove godine na komemoraciji okupio velik broj građana i vrbovečkih branitelja kako bismo dostojno obilježili ovaj važan datum u hrvatskoj povijesti – rekao je Kralj.

Na današnjem polaganju vijenaca prisjetili smo se i troje Vrbovčana koji su bili u prvom demokratski izabranom višestranačkom Saboru. To su pokojni Josip Pankretić i Darko Hrastovec te Jadranko Mijalić koji je prisustvovao današnjem obilježavanju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime