Pola stoljeća vrbovečkog obrtništva

0
Komunalac add

Svečanom sjednicom u dupkom punoj dvorani hotela Bunčić u petak je navečer svečano obilježeno 50 godina rada Udruženja obrtnika Vrbovec. Osim samih obrtnika, sjednici su prisustvovali i brojni uzvanici – predstavnici Hrvatske obrtničke komore te grada Zagreba, predstavnici Zagrebačke županije, susjednih općina i Grada Vrbovca.

Zahvalan sam na tome što i kako radite, na vašem ukupnom poslu, jer zahvaljujući tome, svi mi imamo svoj kruh na stolu! – poručio je gradonačelnik Denis Kralj i ukratko predstavio mjere kojima Grad nastoji (nekima i prvi put) pomoći vrbovečkom poduzetništvu i obrtništvu, koje čini znatan udio u ukupnom gospodarstvu.

Skup je imao prigodu upoznati se s razvojem našeg obrtništva, čiji počeci sežu čak u 11. stoljeće, još u „vrbova vremena“, što je na svoj simpatični način prezentirao voditelj sjednice Frano Ridjan, a aktualni predsjednik Udruženja Ivan Leščić ukratko je nabrojio najvažnije zadatke udruge, u vrijeme „nove tehnološke revolucije“, što moraju prepoznati i pratiti sami obrtnici, školstvo i čitavo društvo.

Na sjednici je zaslužnim članovima uručeno čak šezdesetak priznanja i zahvalnica.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime