Pola stoljeća stvaralaštva Mladena Kefelje

0
Komunalac add

Vrbovečki umjetnik Mladen Kefelja obilježava pedeset godina umjetničkog rada i 70 godina života izložbom slika i skulptura pod nazivom “Basne, bajke i zbilja” koja je sinoć otvorena u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Brojna publika uživala je u maloj retrospektivi njegovog bogatog i plodnog stvaralaštva.

Svoj likovni put Kefelja je započeo još u osnovnoj školi kada je u Indiji na izložbi “Djeca svijeta slikaju” njegov rad osvojio prvu nagradu. Intenzivno se bavi slikarstvom od 1970. godine.

Imao je 53 samostalne izložbe, uvršten je u monografiju Čudo hrvatske naive, monografiju Maxa Fournya, knjigu Luke Paljetka „Slike s izložbi“ i knjigu „Slovenski samorastnik i ostali slikari“. Slikarstvom se bavi od 1970. godine, a član Hrvatskog društva naivnih umjetnika je od 1975. godine. Svestrani je umjetnik, pa tako slika na platnu, u pastelu, bavi se crtežom, modelira u glini, izrađuje skulpture od kamena, drveta i siporeksa.

Za pola stoljeća stvaralaštva i bogat umjetnički opus Grad Vrbovec domaćem je umjetniku odao priznanje nagradom “Dobri duh Vrbovca”, koju je Mladenu Kefelji na izložbi uručio gradonačelnik Denis Kralj. Svom je gradu Kefelja poklonio sliku s likom Ivana Rabuzina, počasnog građanina grada Vrbovca i jednog od njegovih umjetničkih uzora.

Izložbu u izlogu Narodne knjižnice Vrbovec možete pogledati do 15. rujna.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime