Pogrebi i sklapanje brakova samo uz najuže članove obitelji

0
Foto: glas-slavonije.hr
Komunalac add

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dvije nove mjere za sprječavanje širenja koronavirusa, a odnose se na pogrebe i sklapanje brakova.

Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se i organiziranje glazbenih usluga i usluge dostave cvijeća. Nitko od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku te sklapanje životnog partnerstva održava se isključivo u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Nitko od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime