Poduzetnicima Zagrebačke županije na raspolaganju 10 milijuna kuna kreditnog potencijala

0
Komunalac add

Poduzetnicima s područja Zagrebačke županije do kraja godine na raspolaganju je kreditni potencijal kroz Program „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1. – Kreditom do konkurentnosti u iznosu višem od 10 milijuna kuna. Riječ je o Programu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kojeg zajednički provode Ministarstvo i Zagrebačka županija.

Korisnici ovog Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na područje Zagrebačke županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu. Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

Poduzetnicima koji kreditna sredstva ulažu u proizvodne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 4 postotna poena, pri čemu će Ministarstvo subvencionirati 2 postotna poena, a isto će učiniti i Zagrebačka županija. Za one koji ulažu u uslužne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 2 postotna poena, a Ministarstvo i Županija svaki će subvencionirati kamatnu stopu s po 1 postotnim poenom. U Program su se uključile i pojedine jedinice lokalne samouprave koje su osigurale dodatnu subvenciju kamatnih stopa za projekte koji će se ostvariti na njihovom području. Inače, najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, a najviši 5 milijuna kuna. Više informacija dostupno je ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime