Podjela graha povodom obilježavanja Dana pobjede

0
Komunalac add

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, vrbovečka podružnica Hrvatskog časničkog zbora uz potporu Grada Vrbovca i Turističke zajednice Grada Vrbovca organizirali su proslavu u gradskom parku u Vrbovcu.

Proslava je započela u 9 sati polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja u Dubravi i Gradecu, a u 10 sati kod spomen obilježja Hrvatska kocka u Vrbovcu. Zatim je u župnoj crkvi Svetog Vida u Vrbovcu održana misa za sve branitelje. Od 12 sati građanima se dijeli vojnički grah, kojeg pripremaju branitelji, u parku između Dvorca Patačić i Kule Petra Zrinskog gdje se nastavlja i ugodno druženje.

Podsjetimo, u Hrvatskoj se 5. kolovoza obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Dan je to kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja” oslobođen grad Knin. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja je državni blagdan i neradni dan.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime