Podjela besplatnih obroka dobro je krenula u OŠ Krunoslava Kutena

0
Komunalac add

U ponedjeljak je započeo projekt besplatnih obroka za sve učenike osnovnih škola u Hrvatskoj.

U vrbovečkoj OŠ Krunoslava Kutena podjela besplatnih obroka krenula je s prvim danom novog polugodišta. U školi se sada priprema 460 obroka dnevno, što je 100 obroka više nego inače.  –Učenici u prijepodnevnoj smjeni imaju hladni obrok, a u poslijepodnevnoj smjeni jedan topli obrok. U školskoj kuhinji kuhamo svaki dan obrok za poslijepodnevnu smjenu. Priprema obroka je naravno sada zahtjevnija, kolegica i ja uskačemo jedna drugoj, no svakako nam treba još osoblja u kuhinji – ističe kuharica Martina Žaobi.

Školska kuhinja radi dugi niz godina i učenici OŠ Krunoslava Kutena navikli su već na kuhanu hranu, naglašava ravnatelj Žarko Popović. –No imamo još uvijek nekih učenika koji se ne žele hraniti, zato sam baš danas poslao obavijest da se izjasne svi koji ne žele jesti u školskoj kuhinji, da to zapišemo kako bi uštedjeli sredstva i izbjegli bacanje hrane – istaknuo je Popović.

Podjela obroka dobro ide i u područnim školama. –U Preseki i Rakovcu imamo kuhinje koje rade isto kao i u matičnoj školi, spremačice u Gornjem Tkalcu i Dijanešu također pripremaju obroke, dok u Banovo svaki dan vozimo hranu iz naše matične kuhinje, tako da svi učenici mogu biti uključeni u besplatnu školsku kuhinju – naglašava ravnatelj.

Škola je tražila i suglasnost za zapošljavanje dodatnog osoblja. –U matičnoj kuhinji trebamo još jednog kuhara, jer to je nužno za naš broj učenika – ističe Popović.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime