Počinju upisi djece u prvi razred

0
pixabay.com
Komunalac add

Počinju upisi djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. na području Zagrebačke županije, a prije upisa potrebno je napraviti preglede. Liječnički pregled obavljat će se u ispostavama Zavoda za javno zdravstvo, dok će se utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta provoditi u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Informacije o rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece dostupne su ovdje, zatim na oglasnim pločama odgojno-obrazovnih (škola i vrtića) te zdravstvenih ustanova (ambulantama školske medicine).

Roditelj djeteta koje ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda dužan je o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Na liječnički pregled potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu djeteta, iskaznicu cijepljenja, zubnu putovnicu (izdaje djetetov stomatolog), medicinsku dokumentaciju ako je dijete ima (povijesti bolesti, otpusna pisma i sl.) te ispunjen Upitnik za roditelje. Više informacija o samom pregledu dostupno je ovdje.

Na pregled u školi potrebno je donijeti OIB djeteta.

Za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje u ispostavi prema mjestu stanovanja za uvrštavanje djeteta na popis školskih obveznika. Svom zahtjevu roditelj je dužan priložiti: rodni list i uvjerenje o prebivalištu za dijete te mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. Za prijevremeni upis u prvi razred za dijete se obavezno provodi psihološko testiranje.

Stručno povjerenstvo škole za upis u prvi razred osnovne škole donosi svoje mišljenje na temelju neposrednog pregleda djeteta, razgovora s roditeljem, pojedinačnih mišljenja članova Stručnog povjerenstva, dostavljene dokumentacija iz predškolske ustanove i dokumentacije drugih ustanova ako je dijete bilo obuhvaćeno procjenom, zdravstvenim, rehabilitacijskim ili drugim postupkom.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime