Počinje nova školska godina: vozači oprez!

0
Komunalac add

Početkom nove školske godine policija započinje s provedbom akcije “Poštujte naše znakove”. Na području PU zagrebačke, odnosno Grada Zagreba i Zagrebačke županije u preko 170 osnovnih škola u prvi razred kreće oko 11 000 učenika. Prvašići, kao i svi ostali učenici, će u velikom broju na putu do škole i natrag do kuće, biti svakodnevni sudionici u prometu, zato upozoravanja na oprez nikad dosta.

Nadzor prometa u zonama osnovnih škola bit će prioritetna zadaća policijskih službenika. Oni će održati dvadesetominutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznavati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Tijekom održavanja predavanja, učenicima će podijeliti prigodni promidžbeni materijal – reflektirajuće kišne kabanice. Također, policijski službenici nazočit će prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda kako bi roditeljima u kratkom izlaganju izložili najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu.

Tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano će se nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece. Temeljna zadaća je omogućiti siguran prijelaz djece preko kolnika. Također će poduzimati sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. Jednako tako, policijski službenici će sankcionirati i sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola. Pojačano će se kontrolirati brzina kretanja vozila na prometnicama u zonama škola. Policija će također provoditi i nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime