Počelo dežurstvo zimske službe

0
Komunalac add

Povjerenstvo za kontrolu kalkulativne cijene troškova održavanja komunalne infrastrukture na sjednici održanoj proteklog tjedna prihvatilo je Prijedlog programa rada Zimske službe, čije je dežurstvo službeno počelo 15. studenog. U pripravnosti Zimske službe Komunalca Vrbovec su četiri operativne jedinice što uključuje svu potrebnu mehanizaciju, osiguranje dovoljnih količina posipala (agregata i soli za posipanje). Istodobno, građani, vlasnici vozila, dužni su prema Odluci o komunalnom redu ukloniti vozila s javnih površina kako bi ralica nesmetano mogla čistiti snijeg, a uklonjeni snijeg ne smiju vraćati na javnu površinu. Voditeljica održavanja nerazvrstanih cesta i zimske službe Jasna Cvetek-Kolić naglasila je kako je sve spremno za zimu te da će u slučaju snijega u roku 24 sata sve javne površine biti prohodne 

Zimska služba Komunalca Vrbovec uklanja snijeg s javnih površina (pločnici, parkovi, pješačke staze, trgovi) dok su vlasnici stambeno – poslovnih objekata koji graniče s javnom površinom dužni ukloniti snijeg odnosno led s krovišta i pločnika oko objekta što se posebice odnosi na ulične lokale, kioske i slično.

Inače, od ove godine vrijedi i nova zakonska regulativa prema kojoj se smatra da je cesta prohodna, uz zimsku opremu, kada je njoj do 10 centimetara snijega za županijske ceste i 15 centimetara za lokalne ceste. Do sada je dozvoljena visina snijega na cestama bila pet centimetara.

Zimska služba Komunalca Vrbovec u pripravnosti će biti do 15. travnja 2015. godine.  

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime