Počele pripreme za proljetni dio županijskog prvoligaša Gaja

0
Komunalac add

U prostorijama NK Gaja održan je sastanak Uprave i nogometaša, na kojoj je predstavljen i novi trener seniora Marijan Čokor, pred početak priprema za proljetni dio sezone 202./22. u 1. ŽNL Istok. Gaj je prezimio na 9. mjestu s osvojenih 17 bodova. U 13 utakmica ostvareno je 5 pobjeda, 2 utakmice su završile neriješeno i u 6 susreta doživljeni su porazi uz gol razliku 26:23.

Predsjednik NK Gaja Zdravko Pankretić je uvodno naglasio kako su se odlučili za izbor novog trenera Marijana Čokora koji ima trenerskog, nogometnog i životnog iskustva u vođenju ekipa. –Želimo da se ozbiljno shvate treninzi i pripremne utakmice kako bi što bolje i spremnije ušli u proljetni dio. Sigurno je da smo jesen mogli završiti s kojim bodom više, ali jednostavno sportskim rječnikom nije išlo. U klubu i oko njega nužna je pozitivna atmosfera pa će i onda sve biti puno bolje i od sportskih rezultata te dolaska većeg broja gledatelja sukladno epidemiološkim mjerama – naglasio je Pankretić te dodao da su u kontaktu s trećeligašem Vrbovcem s kojim nastoje uspostaviti suradnju na duži rok, kako bi se jedan dio njihovih igrača mogao preusmjeriti u Gaj. Dakako, radi se o izlaznim juniorima ili igračima koji žele nastaviti igračku karijeru u njihovom klubu.

Tijekom prošle godine radili su na poboljšanju sportske infrastrukture od uređenja klupskih prostorija pa do izgradnje tribine koje su pred samim završetkom. –U sklopu toga nabavili smo i stupove za rasvjetu kako bi se u budućnosti moglo trenirati i u noćnim satima. Za sve građevinske investicije dobili smo potporu od grada Vrbovca u iznosu od 120.000,00 kuna, a još smo doprinijeli i vlastitim sredstvima i sponzorskim iznosima pa su sveukupni radovi iznosili cirka oko 200.000,00 kuna. Pri tome nećemo stati nego ćemo i dalje raditi na uređenju cjelokupnog nogometnog igrališta i sportskih prostorija u okviru naših mogućnosti. Međutim, i ovo dosadašnji radovi su veliki napredak u puno znače za razvoj nogometa i sporta općenito u Gaju. Pri tome imamo i vrlo dobru suradnju s DVD-dom Gaj – istaknuo je Pankretić.

Trener Marijan Čokor zahvalio se predsjedniku Pankretiću i klubu na ukazanom povjerenju. – Gaj je klub bogate nogometne tradicije, općinski prvak i osvajač kupa NS Vrbovec i prvi koji je igrao u JŽNL-u te stoga uživa ugled i reputaciju. Inzistiram na treninzima, ali nisam pri tome krut, jer sam svjestan ritma životne svakodnevnice i tome ćemo prilagođavati satnicu treninga. U početku priprema imati ćemo više kondicijskih treninga. Momčad posjeduje kvalitetu za sredini tablice i borbu prema gornjem dijelu, ali to ne može ostvariti ako nema ozbiljnog pristupa prema treninzima. Svakome ću pružiti priliku da se izbori za svoje mjesto među prvih 11 u sastavu – rekao je Čokor.

Blagajnik Tomislav Biškupec je napomenuo kako su sportska natjecanja i na najnižim rangovima postala skupa. – Kada se pokriju svi troškovi natjecanja od kotizacija, preregistracija pa do plaćanja taksi službenim osobama. Zato mi teško pada što smo morali podmiriti i izrečene sankcije u iznosu od 6.000 kuna koje su uglavnom bile zbog nesportskog ponašanja i radi prigovora igrača prema sucima. Apeliram da se u proljetnom dijelu izbjegnu nepotrebni troškovi kazni ili sankcija jer je bolje da se ta sredstva iskoriste u pametnije i korisnije aktivnosti u klubu – poručio je Biškupec.

U Gaju u proljetnom dijelu računaju na slijedeći igrački kadar: Dominik, Mario i Matej Benko, Bojan i Siniša Čerkez, Mario Gerin, Josip i Mišel Gomerčić, Stjepan Grgoić, Željko Horvat, Franjo Jaković, Vedran Jankovec, Tihomir Kosovec, Anđelko i Zdravko Kuten, Stjepan Leljak, Marinko Palikuća, Sven Subić, Karlo Šurmin, Ante Tomić i Matija Zrile. Novi igrači su: Vinko Makek i Marin Makar dok suGaj napustili Gaj:Goran Jurić i Brazilci Victor Hugo ResseCarvalhoCavalcanti iPedro HenriqueGuedesdos Santos, koji je bio najbolji klupski strijelac u jesenskom dijelu sa 7 zgoditaka.

Plan pripremnih utakmica Gaja je slijedeći: 06.02. Vrbovec (juniori), 08.02. Prigorje (Žerjavinec), 20.02.Rakovec, 27.02. Lonja, 06.03. Ostrna, 13.03. kup utakmica (pobjednik Graničar/Croatia).

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime