Počele pripreme nogometaša Gaja

0
Komunalac add

Prošlogodišnja sezona bila je uspješna u klupskoj povijesti Gaja jer je osvojen kup NS Vrbovec i prvenstvo u 1. ŽNL Istok završeno je na 12. mjestu. NK Gaj ove godine slavi 60. obljetnicu osnivanja stoga su nogometaši započeli s pripremama za novu sezonu s većim rezultatskim očekivanjima s ciljem pomaka prema zlatnoj sredini.

Prozivku igrača i prvi trening obavio je trener Milanović koji je uoči početka nove natjecateljske sezone u 1. ŽNL Istok istaknuo kako Gaj u pripremno razdoblje kreće s ambicijama da se klub etablira u zlatnu sredinu te da igraju kvalitetan nogomet. – Naime, upoznali smo sve protivnike u našoj ligi tijekom prošlog prvenstva, ali to opet ništa pretjerano ne znači jer klubovi rade na igračkim pojačanjima, dovode nove trenere i aktivno doprinose daljnjem razvitku svojih klubova. Prema tome i mi se želimo pomaknuti u rezultatskom smislu prema gore i držim da zato imamo realne osnove. Naime, nitko od igrača nije napustio klub što je veliki dobitak i za godinu dana smo bogatiji za iskustvo igranja u prvoligaškom društvu i svjesni kvalitete igranja u tom rangu. Kao igračko pojačanje stigli su Mario Simonović iz Lonje te Brazilac Vitor, a očekuje se dolazak i kvalitetnog nogometaša iz Kolumbije. Međutim, da bi ostvarili naše planove trebamo odgovorno i predano pristupiti treninzima jer bez fizičke kondicije teško da možemo ostvariti pomak u našoj igri, priželjkivanim rezultatima i ravnopravno parirati drugim klubovima – rekao je Milanović.

Uz pojačanja, Gaj u jesenskom dijelu računa na sljedeće nogometaše: Dominik, Mario i Matej Benko, Luka Brlečić, braća Bojan i Siniša Čerkez, Mario Gerin, braća Mišel i Josip Gomerčić, Stjepan Grgoić, Franjo Jaković, Goran Jurić, Vedran Jankovec, Anđelko i Zdravko Kuten, Tihomir Kosovec, Mateo Magić, Stjepan Leljak, Marinko Palikuća, Sven Subić, Karlo Šurmin i Ante Tomić. Prema planu priprema Gaj treba odigrati sljedeće utakmice: 1. kolovoza Graničar (Tučenik), 14. kolovoza Ostrna, 22. kolovoza kup NS Zagrebačke županije, a moguće da se u međuvremenu odigra još koja utakmica.

U klubu se užurbano provode aktivnosti na uređenju svlačionica, prostorija za službene osobe i klupskih prostorija, ali i na izgradnji tribina. Financijska sredstva za radove na nogometnom igrališta u Gaju osigurana su od strane gradskih struktura na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem. Članovi Gaja će sudjelovati u radovima putem raznih aktivnosti te pripomoći da se što prije završe i u svečanom ozračju proslavi 60 godina kluba.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime