Počela nova školska godina

0
Komunalac add

Danas je započela nova školska godina za nešto manje od 460 tisuća učenika u Hrvatskoj, a nastava će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, provoditi prema tri modela koja je izradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ministarstvo procjenjuje da će ove školske godine u osnovnim školama biti nešto manje od 316 tisuća učenika, od čega oko 38 tisuća prvašića, dok će srednjoškolaca biti oko 143.800. U svaku od vrbovečkih osnovnih škola krenut će preko 600 učenika.

Prvo polugodište školske godine 2020./2021. traje od 7. rujna do 23. prosinca, a drugo od 11. siječnja do 18. lipnja. Jesenski odmor učenici će imati 2. i 3. studenoga, zimski odmor ove će školske godine imati u dva dijela, od 24. prosinca do 8. siječnja te od 23. do 26. veljače, a proljetni od 2. do 9. travnja. Učenicima završnih razreda srednje škole nastava završava 25. svibnja.

Podsjetimo, s početkom nove školske godine policija započinje s provedbom akcije “Poštujte naše znakove”. Prvašići, kao i svi ostali učenici, će u velikom broju na putu do škole i natrag do kuće, biti svakodnevni sudionici u prometu, zato upozoravanja na oprez nikad dosta. Nadzor prometa u zonama osnovnih škola bit će prioritetna zadaća policijskih službenika. Tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano će se nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime