Počela gradnja vodoopskrbne mreže na području Zeline i Bedenice

0
Komunalac add

Nakon Ivanić-Grada i Dugog Sela, u sklopu projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok, rekonstrukcija postojećeg i gradnja novog cjevovoda počela je i na području Vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina. Prigodnom svečanošću, početak radova obilježen je jučer u naselju Breg Mokrički. –Ovaj će projekt omogućiti spajanje preko 98 posto stanovništva Svetoga Ivana Zeline i općine Bedenica na vodoopskrbnu mrežu. Radovi bi trebali završiti kroz 3,5 godine -rekao je Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, nositelja projekta.

Simboličnim rezanjem vrpce, početak radova označila je pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos. –Svim stanovnicima želimo priuštiti zdravstveno ispravnu vodu, ali i adekvatan sustav odvodnje. Zbog ovoga projekta ujedinile su se sve jedinice lokalne samouprave u istočnome dijelu Zagrebačke županije i upravo zahvaljujući sinergiji Županije, gradova i općina danas imamo ovaj projekt– rekla je pomoćnica ministra. Svečanosti je prisustvovao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekavši da na području Zagrebačke županije trenutna ulaganja u vodnokomunalnu infrastrukturu iznose oko 3 milijarde kuna, od čega 1,75 milijardi kuna otpada na europska sredstva.

U ime Županije, početku radova na području Vodoopskrbnog sustava Sveti Ivan Zelina prisustvovao je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta. –Ključna stvar je napravljena prije nekoliko godina, kada smo se udružili, osnovali zajedničku firmu (Vodoopskrbu i odvodnju Zagrebačke županije) koja danas daje velike rezultate – rekao je Čičak.

Podsjećamo, Ugovor o izgradnjii i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata na vodoopskrbnom području Vrbovec, vrijedan preko 220 milijuna kuna potpisan je u siječnju ove godine, kada je najavljeno da će radovi krenuti kroz dva mjeseca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime