Počela gradnja sportske dvorane u Lonjici

0
Komunalac add

Počeli su radovi na izgradnji sportske dvorane u Lonjici. Gradilište su danas obišli predstavnici Grada Vrbovca na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem, predsjednik vrbovečke Gradske zajednice športskih udruga Ivan Kralj i potpredsjednik NK Lonje te gradski vijećnik Tihomir Antolković.

S početkom radova uništeno je asfaltno igralište koje smo do sada tu imali. Nadam se da će radovi dobro napredovati te da ćemo uskoro vidjeti temelje dvorane. Ona bi trebala biti gotova za otprilike šest mjeseci. Dakle, ako će biti sve u redu s izvođačima radova, negdje početkom rujna bismo ovdje trebali imati dvoranu – pojasnio je gradonačelnik Kralj.

 – Važno je spomenuti da smo iz sredstava Europske unije dobili 7,5 milijuna kuna. Ukupna cijena je 18 milijuna kuna pa ćemo morati dati i svojih sredstava za izgradnju. Inače, imamo petnaestak velikih projekata. Radimo i dva vrtića, a kada su u pitanju objekti na sportskim terenima, gradit će se i objekt u Banovu, tu je i obnova dvorca Patačić te ono što je najvažnije i što će biti kruna ovog mandata, a to je nadogradnja dvije naše osnovne škole za koje očekujemo otvaranje natječaja već ovog lipnja – zaključio je gradonačelnik te dodao kako će dodatna sredstva za gradnju dvorane pokušati osigurati od Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva turizma i sporta te Zagrebačke županije.

Predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Ivan Kralj istaknuo je važnost gradnje dvorane u Lonjici.

Nažalost infrastrukturni problemi što se tiče sportskih terena su sveprisutni, tako da je ovo hvalevrijedna inicijativa i projekt koji će uvelike pridonijeti vrbovečkom sportu. Ne samo dvoranskim sportovima već i onim koji se vani odvijaju, a dvorana će biti važna i za pripreme sportaša u zimskom periodu. Što se tiče popunjenosti termina, tu problema nema jer vlada veliki interes sportskih udruga, ne samo vrbovečkih nego i udruga okolnih općina i gradova – rekao je Ivan Kralj.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime