Krenula je berba grožđa na našem području. U berbu je (vjerojatno) jutros prvi krenuo Rihard Miković u svom vinogradu na Vinišću. Ovdje na 200 trsova uzgaja zweigelt, zeleni silvanac i sivi pinot. Dosta je toga prorijedila, a ovo što je na trsovima izgleda jako dobro.
-Grožđe se dobro „drži“ i nemam više što čekati, pogotovo sa zweigeltom – kaže nam domaćin.
Malobrojna, ali vrijedna ekipa prijatelja-berača posao će obaviti vrlo brzo, a Riha će potom preuzeti daljnju brigu u podrumu. Očekuje solidnu kapljicu.
Ovoga vikenda (u subotu pogotovo) u berbu će i mnogi drugi naši vinogradari, pogotovo oni koji imaju ranije sorte grožđa.
O ovom najvažnijem poslu vinogradara, kruni cjelogodišnjeg njihovog truda, govorimo u našoj nedjeljnoj Emisiji za selo od 10 sati.